L'Agenda 21 Local preguntarà als partits polítics sobre sostenibilitat

17 feb 2011 A partir de preguntes formulades pels propis ciutadans es farà un qüestionari per a que les agrupacions exposen les seues idees en termes de sostenibilitat ambiental, social, econòmica i cultural

L'Agenda 21 Local de Xàbia preguntarà als partits polítics sobre sostenibilitat. És la nova proposta en la qual es van a posar a treballar els integrants d'aquest fòrum ciutadà reunit ahir en la convocatòria organitzada pel departament de Participació Ciutadana. La seva regidora, Pepa Chorro, va presentar a l'empresa que s'encarregarà de coordinar l'A21L, Amanida de Projectes, en aquesta nova fase que es proposa amb dinàmiques i energies renovades, però sempre amb els ciutadans com principals protagonistes.

La sessió va servir a més per a fer un repàs del procés portat a terme fins al moment, avaluar la fase actual en la qual es troba l'Agenda i, segons ha explicat l'edil, “consensuar les línies d'actuació que convé seguir per a continuar amb el compromís de treballar per un model de ciutat més sostenible en els àmbits econòmic, social i ambiental”, ha apuntat Chorro.

En aquesta línia va la primera de les activitats. Es tracta de l'elaboració d'un qüestionari en el qual es convidarà a tots els partits polítics, que concorreran a les pròximes eleccions municipals, a respondre sobre diferents aspectes relacionats amb la sostenibilitat a Xàbia.

El qüestionari s'elaborarà a partir de les preguntes formulades pels ciutadans a través de la metodologia “World Cafè”. Es tracta d'un mètode proposat per la consultora que consisteix a formar grups de treball en un ambient participatiu i distès com pot ser “prenent un cafè”. Una sessió que tindrà lloc el 1 de març, a partir de les 19.30 hores, en la Biblioteca Municipal i en la qual pot participar tot aquell que vulga, ha indicat la regidora, que anima a tots els seus participants del fòrum i als veïns a formar part d'aquest projecte comú.

D'aquesta cita sortiran les preguntes que posteriorment seran recopilades en un qüestionari que, després d'un procés de revisió per part dels participants, serà aprovat definitivament per a remetre'l a les agrupacions polítiques. Amb això, l'Agenda 21 pretén conèixer les seves idees i animar-los a reflexionar i presentar propostes en termes de sostenibilitat ambiental, social, econòmica i cultural.

Per a participar en aquesta iniciativa convé inscriure's amb antelació enviant un correu electrònic a la A21L (alocal21@ajxabia.org).