“La literatura actual en Valencià” és analitzada a Xàbia

16 feb 2011 -

Divendres passat, Xàbia va analitzar la situació de la literatura valenciana a través de la taula rodona “La literatura actual en Valencià”. La conferència s'emmarca en els actes organitzats per la Biblioteca Pública Municipal de Xàbia amb motiu del seu 25 aniversari.

La xerrada, dirigida per la regidora de Cultura, Francesca Gil, va comptar amb la intervenció de l'escriptor, poeta i vicepresident de l'Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Ramon Guillem, i l'escriptora Pepa Guardiola guardonada amb el Premi Enric Valor 2008 de Novela en Valencià i col·laboradora habitual d'este tipus d'iniciatives. Un dels temes en els quals es va centrar la ponència va ser la diferència que existeix entre el nombre d'escriptors i de lectors. Segons van apuntar els conferenciants “s'escriuen bones obres i s'edita suficient” així que, en aquest sentit, “la literatura en valencià és equiparable i pot competir en qualitat i quantitat a la que es produïx en qualsevol altra llengua”, però segons van assenyalar, “falten lectors” referint-se que “a la Comunitat Valenciana el nombre de lectors està baix mínims”, van destacar.

Altra qüestió abordada va ser la necessitat que els mitjans de comunicació es facen ressò del que passa en el món literari i de la implicació de l'administració en el foment de la cultura i la llengua valencianes. La taula rodona també va posar l'accent en altres temes d'interès, entre els quals no va faltar el debat sobre els reptes de les noves tecnologies i la xarxa virtual, “una immensa plataforma que, ben utilitzada, servirà per a fomentar la lectura en un format més fàcil d'estendre i amb nous plantejaments d'edició i difusió”, van destacar.