La proclamació de les reines de Fogueres de Sant Joan serà el 11 de juny

16 feb 2011 -

L'Ajuntament de Xàbia va celebrar la nit del divendres una reunió amb els pares dels quintos de la pròxima edició de les festes de Fogueres de Sant Joan. Es tracta del primer contacte per part del regidor de Festes, Vicent Chorro, i la presidenta de la Comissió de Fogueres, Tere Bisquert, per tal d'informar i començar a perfilar els festejos que aquest any tenen com protagonistes als joves de la Quintà 2011 «Contra la crisi, festa i vici».

Un dels temes centrals de la sessió informativa era consensuar la data per a la proclamació de les reines, acte que marca l'inici oficial de les festes. Segons ha explicat el regidor, “un factor que es té molt en compte a l'hora de decidir el dia és el calendari d'exàmens i, sobretot, de les proves de selectivitat”. Des de l'organització, “intemtem realitzar la programació perquè els joves que participen activament en penyes o com quintos puguen gaudir al màxim de les festes després d'haver centrat els seus esforços en els estudis”, ha destacat Chorro.

Per aquesta raó, es plantejaven dues dates possibles, el 4 o bé, el 11 de juny havent optat finalment per aquest últim dia per a la presentació en societat de les reines, dames i cort d'honor. Després de la gal·la celebrada al desembre en la qual es van triar als representants de les festes xabieres i en la qual s'escenifica la presa de relleu de la nova quintà, els següents actes en els quals participaran els nous festers serà en Carnestoltes, (el dissabte, 5 de març), i en ‘’L enterro de la Sardina’, (previst per al cap de setmana següent). I la gal·la de presentació que se celebra cada any en els salons del Carrasco tindrà lloc el 6 maig.