Xàbia canalitza el Barranquet del Freginal després de dècades de reivindicacions

10 feb 2011 A més, l'ajuntament té previst escometre una millora en els carrers adjacents a Sant Vicent

L'Ajuntament de Xàbia ha iniciat les obres per a canalitzar el barranquet del Freginal. Una actuació que “atén una reivindicació històrica amb la qual el consistori pretén donar una solució definitiva a la situació del barranc i millorar les infraestructures de la zona”. Així ho ha destacat l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, que junt amb l'edil de Projectes de Ciutat, Antonio Torres, i les regidores Filo Giner i Pepa Chorro, ha explicat tots els detalls en una visita al lloc de les obres.

El projecte, que s'ha adjudicat per 1.335.000 euros, consistirà en la canalització i cobriment del barranquet més la reurbanització de la zona i de carrers adjacents. Així, el tramat urbà que queda entre la placeta del Convent i el carrer Sant Vicent, on han començat els treballs, viurà una “important millora”.

Segons ha desvetllat el primer edil, en els carrers Jesús Nazareno, Virgen de la Soledad, Virgen de los Desamparados, Mare de Déu d’Agost, San Cristóbal, Virgen del Pópul i el tram de San Joaquín que quedava per reparar, l'ajuntament ha decidit també actuar. Per a això, està preparant un avantprojecte que “es donarà a conèixer prèviament al veïnat per a tractar de consensuar les línies generals d'unes obres que seran executades per empreses locals, continuant amb la dinàmica de l'equip de govern d'intentar donar treball al sector local de la construcció”, ha afegit Monfort.

Cobrir el barranquet del Freginal, situat des de la rotonda del Fielato fins al riu Gorgos, és una necessitat que arrossega el municipi des de fa anys. D'ahí, que haja estat “una de les principals prioritats de l'equip de govern”, ha destacat Monfort, perquè “a més de donar resposta a una gran demanda social l'objectiu és adequar-lo per a evitar riscos en el cas de fortes pluges”.

L'obra de canalització, segons ha explicat el responsable de Projectes de Ciutat, Antonio Torres, discorre des de la carrer Sant Vicent, des d'on parteix la nova canalització fins a connectar amb l'inici del carrer San Joaquín, on la infraestructura es va deixar ja preparada quan es va escometre la reurbanització de les rondes perimetrals. A partir d'aquest entroncament, continua el cobriment total del barranc pel seu pas pels voltants del col·legi Vicente Tena fins a arribar a l'avinguda de Palmela. I des d'aquest punt  fins al Camí del Barranquet en busca de la llera del riu Gorgos.

L'ajuntament, a més, aprofitarà les obres de canalització per a millorar les infraestructures de la zona renovant la xarxa de sanejament, completant la de pluvials i substituint la de l'aigua potable. Així mateix, es completaran els treballs amb la renovació viària i la instal·lació d'un nou enllumenat públic.

L'adjudicatària del projecte és la UTE formada per les firmes Asfaltos Guerola S.A. i Estructuras Gavir S.L. i el termini previst d'execució, segons projecte, és de nou mesos.