Les obres del Camí de la Fontana avancen a bon ritme

08 feb 2011 L'actuació permetrà augmentar en més del doble la capacitat d'evacuació d'aigua

Les obres que l'Ajuntament de Xàbia està executant en el Camí de la Fontana avancen a bon ritme. L'alcalde, Eduardo Monfort, i el regidor de Projectes de Ciutat, Antonio Torres, han visitat el lloc de les obres, on ja han començat a col·locar-se els marcs de formigó amb els quals es va a augmentar en més del doble la capacitat d'evacuació d'aigua per a canalitzar-la fins al Canal de la Fontana.

L'objectiu d'aquesta actuació és, segons ha explicat l'alcalde, “millorar el drenatge de la zona per a evitar inundacions en cas d'un possible desbordament del riu Gorgos”. Per a això, s'està reconstruint el tram que passa per baix de la carretera del Cap de la Nau amb unes canalitzacions les dimensions de les quals (1,5 metres d'altura i els 8 metres d'amplitud de la unió de dues d'aquestes estructures) permetran evacuar un major volum d'aigua.

El projecte, valorat en 270.000 euros, és finançat en un 50% pel govern Central, i la resta, de forma equitativa, per l'Ajuntament de Xàbia i la Diputació d'Alacant i s'emmarca en el pla de reparació dels camins i infraestructures danyades per la riuada del 2007.

L'actuació, escomesa per una firma local, preveu també elevar el pendent de la resta de camí per a conduir l'aigua cap al propi Canal de la Fontana completant el projecte amb l'asfaltat del vial.