Xàbia reforça la coordinació entre els poders públics per a la lluita contra la violència de gènere

07 feb 2011 -

Aquest matí s'ha constituït a Xàbia la Taula de Coordinació Policial per a la lluita contra la violència de gènere. Aquest òrgan sorgeix del protocol de col·laboració i coordinació que existeix entre les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i la Policia Local per a la protecció de les víctimes de violència domèstica i de gènere, al què l'Ajuntament de Xàbia es va adherir en l'última Junta Local de Seguretat.

L'objectiu és, segons ha indicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Carlos Generoso, “reforçar la coordinació entre els poders públics per a prevenir els fets d'aquest tipus i prestar una atenció preferent a l'assistència i protecció de les dones víctimes de maltractaments”.

A més, suposa “donar un pas més en l'optimització dels recursos que existeixen a Xàbia contra la violència de gènere”. Així ho ha destacat la regidora titular del departament de la Igualtat, Francesca Gil, qui veu “en la col·laboració mútua i en la unitat les millors armes per a acabar amb aquesta xacra social”.

En aquesta taula de coordinació, que es reunirà en principi cada sis mesos i quan es requereixca per urgència, estan representats la Guàrdia Civil, la Policia Local, l'Ajuntament de Xàbia, a través dels departaments de Seguretat Ciutadana, Igualtat i Serveis Socials, la Unitat de Violència de Gènere de la Subdelegació del Govern i l'Oficina d'Atenció a la Víctima (FAVIDE). Entre les seves funcions, està l'anàlisi dels casos de maltractament que es donen en la localitat així com el desenvolupament d'accions per a protegir a les víctimes, i fer un seguiment i avaluar el risc en cadascun dels casos denunciats per a aplicar la protecció més adequada.

En Xàbia, “encara que no hi ha cap cas valorat de risc extrem, hem d'estar preparats i no baixar la guàrdia en cap moment”, han destacat els responsables municipals, que han reiterat que “la protecció de les víctimes i la lluita contra la violència masclista constituïxen una prioritat”.

La Policia Local a més té previst assistir a unes jornades de formació, que tindran lloc el pròxim 16 de febrer a Alacant, per a aprendre a utilitzar el sistema de seguiment integral de violència de gènere, VioGen.