L'Ajuntament demana ajudes del Consell per al Conservatori, l'EPA i el Gabinet Psicopedagògic

01 feb 2011 -

L'Ajuntament de Xàbia va aprovar per unanimitat en l'últim ple ordinari sol·licitar a la Conselleria d'Educació una sèrie d'ajudes econòmiques acollint-se a la convocatòria dirigida a corporacions locals i entitats privades sense ànim de lucre.

Una de les subvencions sol·licitades és per a contribuir a costejar el funcionament del Conservatori Professional de Música, que estima en 480.000 euros, aproximadament, l'aportació econòmica que destina l'Ajuntament de Xàbia per a “garantir la formació musical dels més de 200 alumnes matriculats”, segons ha informat l'alcalde, Eduardo Monfort.

Aquest esforç que realitza el consistori és “possible gràcies als ciutadans i ciutadanes de Xàbia”, ha destacat Monfort, i tracta “d'atendre la gran demanda d'un alumnat que pot rebre en el centre de Xàbia els seus estudis musicals tant en el grau elemental com professional”. Per al primer edil, “tots els esforços que es facen en matèria de formació i educació constituïxen una inversió de futur”, pel que, “des de les administracions tenim l'obligació de posar tots els mitjans que tinguem al nostre abast per a garantir aquest dret que tenen els nostres ciutadans”, ha subratllat l'alcalde.

En aquesta línia, l'Ajuntament també demana una ajuda de 147.000 euros per al desenvolupament dels programes d'Educació de Persones Adultes (EPA). En total són 464 les persones que s'han matriculat en algun dels cursos formatius per a adults que oferix el centre xabienc. En concret, són 150 els alumnes inscrits en el d'educació bàsica, 131 en el curs de castellà per a immigrants, 49 en els cursos de valencià per a la preparació de les proves de la Junta Qualificadora, 35 per a la prova d'accés a cicles formatius i 99 en altres programes variats.

La tercera subvenció que sol·licita el govern local és la destinada al manteniment del Gabinet Psicopedagògic Municipal de Xàbia per al qual demana una col·laboració autonòmica de 75.800 euros.