Xàbia sol·licita un cicle formatiu de jardineria per a l'institut Antoni Llidó

31 ene 2011 Xàbia es convertiria aixina en el primer municipi de la comarca en oferir esta especialitat contribuint a potenciar un dels sectors econòmics més importants de l'economia

Xàbia demanarà la implantació del cicle formatiu de grau mig de Tècnic de Jardineria. Una moció subscrita per tots els grups municipals que va ser aprovada de forma unànime pel Ple de Xàbia en la sessió ordinària, celebrada dijous passat.

Aquesta nova iniciativa posa de manifest la predisposició de l'Ajuntament de Xàbia “per ampliar l'oferta formativa del municipi i apostar per un cicle formatiu que contribueixca a potenciar un dels sectors més rellevants de l'economia local, com és el de jardineria i floristeria”, ha destacat la regidora d'Educació i també responsable de l'àrea de Foment Econòmic, Filo Giner. A més, de prosperar la implantació, Xàbia es convertiria en la primera localitat de la comarca a oferir aquesta especialitat que afavoreix, igualment, a un dels sectors econòmics més vigorosos de la Marina Alta.

Constituiria així una “molt bona notícia”, ha subratllat l'edil, perquè “a més de ser positiu per a la nostra economia suposaria incrementar les opcions laborals dels joves, que tindrien una oferta de formació professional més àmplia i diversificada”, ha afegit Giner.

La moció suposa, al seu torn, fer-se ressò de l'interès que l'IES Antoni Llidó, a través dels seus òrgans de gestió i de l'associació de pares i mares d'alumnes, ha demostrat de forma reiterada de poder impartir en les seves instal·lacions algun cicle formatiu i, en concret, el de grau mig de l'especialitat de jardineria. Una proposta que, al mateix temps, compta amb el recolçamemt unànime del Consell Escolar Municipal.

Amb aquest acord, el Ple dóna llum verda que la regidoria d'Educació, conjuntament amb la direcció dels dos centres d'educació secundària de Xàbia, faja les gestions oportunes i sol·licite per a l'institut Antoni Llidó la implantació del cicle formatiu de grau mig de Tècnic de Jardineria. També, posa de manifest la seva disponibilitat per a contribuir, amb els mitjans de què compta, dotant de la infraestructura suficient i necessària, -(quant a àrees enjardinades de caràcter públic per a pràctiques i instal·lacions)-,perquè es puga impartir aquest programa formatiu.