Vuit alumnes completen amb èxit el taller formatiu de mantenidor i reparador d'edificis

28 ene 2011 L'objectiu és "proporionar-los la formació bàsica que els permitisca incorporar-se a la vida activa", ha assenyalat la regidora

Aprendre treballant. És el que ha oferit l'Agència de Desenvolupament Local de Creama Xàbia a través del Taller de Formació i Inserció Laboral (TFIL) en l'especialitat de mantenidor i reparador d'edificis. Un programa formatiu que ha conclòs aquest matí amb el lliurament dels certificats per part de la regidora delegada del Creama a Xàbia, Filo Giner, en la Casa Mesquida de les Pedres, on s'ha impartit part de la formació.

El taller, dirigit al col·lectiu d'immigrants, ha proporcionat als vuit alumnes participants les nocions bàsiques sobre el manteniment elèctric, de fontaneria, calefacció, obra i jardineria. L'objectiu ha estat el “d'aportar-los una formació bàsica que els facilite incorporar-se al mercat del treball amb una qualificació professional reconeguda i amb diferents sortides laborals”, segons ha assenyalat Giner.

El curs, impartit per un equip docent multidisciplinar, ha resultat “molt productiu i positiu”. Així l'hi han confirmat els propis alumnes a la responsable de l'àrea, qui s'ha mostrat molt interessada a conèixer les seves opinions i inquietuds. De fet, saber com els ha resultat aquest programa, “ens serveix de feedback per a ajudar-nos a adaptar al màxim l'oferta formativa segons les necessitats dels demandants i intentar així complir amb les seves expectatives”, perquè, com ha destacat la regidora, “des del Creama intentem oferir una opció de qualificació professional segons la demanda del mercat laboral”.

Aquest TFIL, en concret, ha tingut una durada de 460 hores lectives, amb formació teòrica i amb pràctiques no laborals en l'empresa municipal Amjasa i en altres entitats del sector amb les quals han pogut aplicar els coneixements apresos. Han participat en tasques relacionades amb la fontaneria, el muntatge i substitució de sanitaris, instal·lació de canonades de PVC, reparacions senzilles en fusteria, arranjament de persianes, manteniment de jardins, muntatge d'instal·lacions elèctriques, i manteniment i reparació de l'enllumenat públic així com treballs d'obra i babiqueria.

El taller de mantenidor i reparador d'edificis ha comptat amb un pressupost de 35.548 euros, subvencionats per la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, el SERVEF i el Fons Social Europeu.