La Biblioteca dóna la benvinguda als nounats al fantàstic món de la lectura

28 ene 2011 La Biblioteca comta ja amb 117 nounats inscrits

L'afecte pel llibre s'estimula des del naixement. Amb aquest objectiu, la Biblioteca Pública Municipal de Xàbia desenvolupa la campanya “Benvinguts a la lectura” amb la qual els pares i mares de nounats adquireixen una sèrie de recomanacions per a iniciar als seus fills en el fantàstic món de la lectura potenciant el gust i l'estima pels llibres.

La Biblioteca de Xàbia acosta aquesta campanya d'animació lectora des que en el 2006 fora triada per la Conselleria de Cultura com “biblioteca pilot”. Des de llavors, són 117 els nounats que s'han fet socis de la biblioteca xabienca.

“Benvinguts a la lectura” sorgeix del convenciment, segons ha explicat la regidora de Cultura, Francesca Gil, que “són els pares els primers a cuidar del seu fill, i qui millor que ningú, poden iniciar-los en el camí cap al plaer de la lectura”. Per això, cada bebé és rebut amb un regal que la Biblioteca Municipal ha triat especialment. Es tracta del primer llibre amb el qual els progenitors “poden transportar-los al càlid món de la paraula”, ha destacat Gil.

Aquesta campanya va ser presentada ahir en un xerrada impartida per la pediatra María Luisa Lucas, les psicòlogues Sefa Mulet i María José Palacios, i les mestres d'educació infantil de l'Escoleta Municipal, Ana Chorro i Pepa Chorro, relatant la seva experiència com pare Rafael La Torre.