Xàbia valora de forma molt positiva la seva presència en Fitur

28 ene 2011 El estand registra una elevada afluència de visitants tant del sector professional com del públic en general

Molt positiu. És el balanç que fa Xàbia de la seva presència en la Fira Internacional de Turisme, Fitur, celebrada del 19 al 23 de gener a Madrid. El municipi “ha reforçat el seu interès com destinació turística entre el sector professional i el públic en general”. És la principal conclusió que extreu el regidor de Turisme, Juan Moragues, davant els bons resultats obtinguts en un dels certàmens turístics més importants del món.

L'aposta del departament de Turisme per acudir amb un atractiu i ampli estand propi i situat de forma estratègica en el pavelló de la Comunitat, ha fet que “Xàbia seguisca posicionant-se en el mercat com un dels millors destinacions per als turistes”, ha subratllat l'edil.

“Treballar conjuntament amb el sector privat i continuar la nostra labor de potenciació d'activitats i recursos que complementin la nostra principal oferta de sol i platja són les premisses que ens van a permetre gestionar de forma eficaç un municipi turístic de qualitat, com és Xàbia, i intentar desestacionalitzar la temporada turística”, ha destacat Moragues.

La campanya per a Fitur ha suposat la resolució amb èxit de diversos objectius. Donar a conèixer a través de diferents suports una oferta turística diversificada i de qualitat amb els serveis i principals atractius de la vila, conèixer de primera mà què és el que demanda el mercat i captar nous clients fidelitzant, al seu torn, als actuals constituïxen l'eix principal de l'estratègia promocional. Durant l'esdeveniment ferial, s'ha prevalgut a més l'atenció personalitzada i de qualitat al gran nombre de visitants que s'han acostat a l'expositor xabienc.

En aquest sentit, a més de registrar un augment en l'afluència de visitants professionals en les tres primeres jornades, durant el cap de setmana que Fitur va obrir al públic en general, el estand de Xàbia va rebre “al voltant de 3.000 visites de les quals, almenys, 2.500 van mostrar un interès real, podent convertir-se en futurs clients o clients potencials”, segons han confirmat des del departament de Turisme.

Les principals demandes s'han centrat entorn de l'oferta turística relativa a l'allotjament, els recursos naturals de la vila com platges i paratges, rutes culturals, la gastronomia i els esports actius, com activitats nàutiques i especialment, les referents al busseig i rutes de senderisme.

L'estada mitja del visitant s'estima en una setmana o quinze dies, encara que també prenen bastant rellevància les escapades de cap de setmana i ponts festius.