Xàbia destinarà prop de 2 milions d'euros del Pla Confiança a la millora del passeig de l'Arenal

26 ene 2011 El projecte tracta de complir una de de les reinvidicacions històriques del sector comercial i de la societat xabienca en general

L'Ajuntament de Xàbia destinarà una inversió important del Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Generalitat Valenciana a la renovació i millora del passeig de l'Arenal. El projecte, el pressupost del qual de licitació ascendeix a més de 1'8 milions d'euros, rebrà en el ple ordinari de demà l'autorització municipal perquè la Conselleria execute l'obra.

Des del moment que es va obrir aquesta nova línia de finançament autonòmic, l'equip de govern de Xàbia ho va tenir molt clar: “una de les actuacions a les quals anava a donar prioritat era, precisament, l'encaminada a millorar el passeig de L’Arenal”. Així ho han destacat aquest matí tant l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, com la regidora delegada de la zona, Carmen Pérez, els quals junt a l'edil de Projectes de Ciutat, Antonio Torres, han presentat el projecte.

L'objecte d'aquesta actuació, qualificada per Monfort i Pérez com “molt necessària”, és la renovació del passeig, el que suposarà “una gran millora en la imatge estètica de la façana litoral d'aquesta zona turística”. D'aquesta forma, el consistori tracta “de donar resposta a les reivindicacions del sector comercial i de la societat xabienca en general”, ha destacat l'alcalde, que ha apuntat que es tracta d'un projecte que ha estat consensuat amb els principals agents socials de la zona.

De fet, l'executiu local es va coordinar amb l'Associació de Comerciants de l'Arenal perquè propossaren tres arquitectes per a optar a redactar el projecte, sent triada la proposta més econòmica per a l'ajuntament. Així, Ana Bondía ha estat l'encarregada de projectar unes obres que contemplen, en línies generals, la col·locació d'un nou paviment ceràmic sobre l'existent del passeig Amanecer i la renovació de l'enllumenat públic, segons ha explicat el regidor responsable de l'àrea, Antonio Torres.

Aquest ambiciós projecte se suma a les actuacions escomeses per l'ajuntament quant a la millora del drenatge de la zona, amb la instal·lació de pluvials, la construcció de rotondes i la reordenació del trànsit amb la incorporació de més places d'aparcament.

Per a poder escometre els treballs en el passeig, la superfície del qual discorre en la seva majoria per sòl adscrit al Domini Públic Marítim Terrestre, el consistori compta amb la corresponent autorització per part del Servei Provincial de Costes. I ara, rebut el permís, el ple ha de ratificar l'autorització municipal perquè la Conselleria puga procedir a la licitació i començament de les obres, el termini de les quals d'execució és de quatre mesos aproximadament i l'inici dels quals encara es desconeix. Però això sí, des de l'ajuntament i l'ens autonòmic es va a procurar per tots els mitjos interferir el més mínim en l'activitat comercial de la zona evitant escometre els treballs a l'estiu, època de major afluència de turistes i visitants, segons ha confirmat el primer edil.