L'empresa Cayro reconeix la labor del Tapis de Xàbia

24 ene 2011 Els alumnes han col·laborat amb la firma dianense en la il·lustració d'una original col·lecció de jocs

El Tapis de Xàbia ha rebut per part de l'empresa juguetera Cayro un equip per a la gravació i edició de video com agraïment per la seva col·laboració en la col·lecció de jocs “Art Collection”. Una donació que es va materialitzar la setmana passada durant la visita dels alumnes a la fàbrica que té l'entitat a Dénia. Acompanyant-los van estar les monitores i Neus García, en representació de la regidoria de Serveis Socials de Xàbia.

“Art Collection” és una línia composta per quatre jocs, original i molt especial que ha estat il·lustrada pels alumnes d'aquest taller ocupacional per a malalts mentals que, a més d'arribar a òptims resultats, ha assolit una fi encara més important, fer-los veure que el seu esforç es valora i el seu treball és profitós per a la societat.

De fet, la gran capacitat d'aquestes persones per a crear, sense l'esclavitud de modes i academicismes, va ser el que li va dur a aquesta empresa de Dénia implicar-los en un projecte que ha estat reconegut amb importants premis. La idea va sorgir després de visitar una de les seves exposicions de pintura com part de les accions en les quals participen els usuaris d'aquest taller que promou la integració social i laboral de les persones amb malalties mentals cròniques.

Coordinat per un equip de professionals i la seua monitora, Alicia Ripoll, l'oportunitat va cridar a la porta del Tapis en forma de treball i com amb qualsevol equip professional, amb un sou just i sense la pretensió d'explotar a nivell publicitari el fet que els seus dibuixants foren malalts mentals. Una experiència que, segons afirmen des del Tapis, ha resultat “molt enriquidora i positiva per als alumnes”.

Durant un període de quatre anys, aproximadament, els alumnes van dedicar les seves sessions de plàstica, dirigides per l'artista Anna Perles, a il·lustrar amb originals dibuixos el que s'ha convertit en una línia de jocs de molt èxit. Però això sí, una de les condicions tingudes molt en compte durant tot el procés va ser el de no alterar el ritme habitual de les teràpies que se segueixen diàriament en la seu del Tapis, convertint la tasca laboral en un al·licient més de la rehabilitació.

I aquesta fructífera col·laboració és el que ha dut a Cayro a reconèixer una vegada més la labor dels alumnes del Tapis obsequiant-los amb un ordinador d'última generació i una càmera de video que empraran en les sessions de cinema emmarcades en el taller de plàstica. Precisament d'aquí han sortit altres propostes com “Telandia”, una mostra composta per obres de pintura realitzades pels alumnes sobre tela i introduint una nova habilitat com el brodat. L'exposició ha romàs fins a divendres passat en la sala de Tintorera.