Els tallers de Cultura comencen amb 400 matriculats

21 ene 2011 La regidoria ha engegat una atractiva i molt diversificada oferta formativa amb l'ànim d'oferir als ciutadans experiències per a la seva formació i benestar

Els tallers que oferix el departament de Cultura de Xàbia han començat aquesta setmana amb un total de 400 persones matriculades. Davant l'èxit en la seva primera edició, la regidoria, dirigida per Francesca Gil, ha apostat per segon any per “posar a la disposició de la ciutadania una atractiva i variada oferta cultural i formativa”, ha destacat la responsable de l'àrea.
 

Els cursos, dirigits a majors de 30 anys, “tracten d'atendre la gran demanda i les preferències dels usuaris” ja que, segons ha assenyalat l'edil, “la programació ha estat dissenyada tenint en compte les propostes realitzades pels propis ciutadans”.
 

Així, fins a un total de 24 són els tallers en els quals va a participar un alumnat molt heterogeni. Hi ha de diferents nacionalitats i de diverses edats, i això, més l'elevat índex de participació és el que “ens fa seguir en la línia de proporcionar als veïns experiències que puguen ajudar-los en la seva formació i benestar” ja que, segons ha subratllat Gil, “entenem que l'àrea de Cultura va més enllà de la programació d'actes”.
 

Els hi ha sobre Patchwork, iniciació a la navegació per Internet, teatre, i fotografia en diversos nivells i també, per al retoc digital amb Photoshop. Pintura sobre fusta, cristall i escaiola, ceràmica, aquarel·la i l'art de les mandales. Per al benestar físic i cognitiu, estan els tallers de Chi Kung, balls de saló, dansa del ventre, dansa Bhangra, tècniques per a la relaxació i antiestrés i per a l'augment de l'autoestima. Així mateix, la cuina macrobiòtica, la cata i cultura del vi tenen el seu espai en un programa que inclou cursos sobre com cuinar fent fàcil el difícil, sobre agroecología per a horts familiars, “les nostres plantes” o fins i tot, hi ha un dedicat a “un dia de festa, un dia de coques”.
 

Els cursos, la majoria dels quals ja han començat, tenen diferent durada i s'imparteixen en la Casa de Cultura, la Casa de Tena, la Casa de les Mesquides, en les instal·lacions de l'Escola Permanent d'Adults de Xàbia i del gimnàs del col·legi Vicente Tena.