Xàbia augmenta la seva presència en Fitur entre el sector privat

20 ene 2011 -

Xàbia ha entrat fort en Fitur. El certamen va començar ahir amb optimisme per a aquest municipi que assisteix a la Fira Internacional de Turisme, que se celebra a Madrid des del 19 al 23 de gener, amb un atractiu estand propi que presenta els seus principals encants i que aquest any té com ambaixador l'obra del reconegut pintor Miguel Sala Coll.

Encara que és prompte per a fer balanç, les primeres valoracions llancen dades positives. I és que, en les primeres hores de la fira que fins a demà es dirigeix al públic professional, Xàbia “ha registrat un augment quant a la presència d'empreses privades respecte a l'edició de l'any passat”, segons ha informat el regidor de Turisme, Juan Moragues, qui aquest matí ha rebut en l'expositor de la localitat al president de la Generalitat, Francesc Camps, durant la inauguració del pavelló de la Comunitat.

Ahir, la trentè primera edició de Fitur va quedar inaugurada de forma oficial per part de la seva majestat la reina Sofia celebrant-se també l'acte d'obertura del pavelló de la Costa Blanca, que va estar presidit pel president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll.

En el lloc xabienc s'han atès fins al moment a nombrosos professionals del sector turístic procedents de diferents àmbits, com la promoció, comercialització, màrqueting, publicitat o les noves tecnologies. I per al cap de setmana, obert al públic en general, s'estima que visiten la fira unes 90.000 persones.

Xàbia ha assistit amb un estand propi, situat estratègicament en el pavelló de la Comunitat Valenciana. L'expositor, de 42 metres quadrats, és el mateix que l'empleat en altres edicions, continuant “amb la política d'estalvi i optimització de recursos de la regidoria de Turisme”, com ha reiterat l'edil.

Del material promocional que ha editat el departament per a la campanya del 2011 i que es presenta en Fitur, destaquen els pòsters il·lustrats amb pintures de l'artista local, Miguel Sala Coll, i altres elements com la nova edició actualitzada de la guia de serveis turístics del municipi o els típics calendaris amb panoràmiques i detalls de Xàbia. També, entre les novetats estan els nous plànols turístics (en vuit idiomes) on es plasmen els edificis i monuments més emblemàtics de la ciutat i uns jocs infantils tipus "memory".