Xàbia crea dos punts de recollida selectiva de residus en Balcón al Mar i en el Camí de les Adsubies

18 ene 2011 S'estima que els nous Punts Verds donaran servei a uns 3.000 veïns

L'Ajuntament de Xàbia ha creat dos nous punts per a la recollida selectiva de residus en Balcón al Mar i en el Camí de les Adsubies. Amb aquests nous Punts Verds, s'estima que al voltant de 3.000 residents disposen ja d'un espai més pròxim i condicionat on poder dipositar els residus generats a nivell particular. Així ho ha anunciat la regidora de Serveis i Medi ambient, Doris Courcelles, que ha inaugurat la instal·lació de Balcón al Mar acompanyada pels representants de l'associació de veïns.

Aquesta actuació, que a més contempla l'obertura pròxima d'altra àrea en la zona de Pinomar, s'emmarca en el projecte d'ampliació de la xarxa de punts verds executat pel consistori amb una inversió de 163.000 euros a càrrec del segon Pla E. L'obra ha estat escomesa per l'empresa local Construccions Antonio Sart S.L., continuant amb la política de l'equip de govern d'oferir treball als professionals de la localitat.

Per la seva part, el president de l'associació de veïns hispanòfils de Balcón al Mar, Michael William Andrews, ha mostrat la seva satisfacció per aquesta nova instal·lació que se suma a altra existent en la zona agraint el treball de la regidora i de l'Ajuntament. Per a informar als residents, el departament ha distribuït cartes en tres idiomes, castellà, anglès i alemany.

Amb aquests tres, seran 18 els punts verds distribuïts per tot el terme municipal, convertint a Xàbia en “un dels municipis pioners, a nivell nacional, a disposar d'una xarxa estructurada i dimensionada de punts per a la recollida selectiva de restes de jardineria, vidre, envasos, paper cartró, oli usat i residus orgànics”, ha destacat Courcelles.

L'objectiu d'aquestes instal·lacions, és “proporcionar als veïns un àrea neta i propera on poder dipositar còmodament i de forma selectiva els residus produïts en l'àmbit domèstic, incentivant així el reciclatge i oferint-los un millor servei”, ha assenyalat l'edil responsable de Serveis i Medi ambient. Una aposta materialitzada també amb l'ecoparc, una infraestructura posada en funcionament per l'executiu local fa aproximadament un any i que "centralitza en un mateix recinte la retirada d'una gran varietat de residus que fins al moment no se sabia molt bé com desfer-se d'ells respectant així el medi ambient i facilitant el seu posterior reciclat", ha afegit l'edil.