Xàbia festeja a Sant Antoni

17 ene 2011 Nombroses mascotes reben la benedicció de Sant Antoni

Xàbia celebra les festes en honor a Sant Antoni amb una programació organitzada per la penya La Burrera i l'associació El Tiraset, amb la col·laboració de la regidoria de Festes de la vila. Avui, dia del patró dels animals, els actes s'han centrat en el barri de Duanes de la Mar.

El rector de l'església La nostra Senyora de Loreto, Joaquín Sendra, ha oficiat juntament amb el seu homòleg de Teulada, Vicent Solera, una solemne eucaristia en honor al sant. Una cerimònia que ha estat presidida per l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, i el president de la penya festera i també regidor de la corporació, Juan Ortolá. També en el temple, la penya La Burrera ha repartit el típic pa beneït i ha sortejat una imatge del sant que ha anat a parar a les mans de Teresa Ivars Salvá.

A continuació, els fidels i les seves mascotes s'han dirigit en romeria fins al passeig marítim, on els rectors han procedit a realitzar la tradicional benedicció de Sant Antoni a gossos, gats, ocells i algun conill o fins i tot, hàmster o tortuga. AL finalitzar, la comissió festera, amb la col·laboració de l'ajuntament, ha oferit un aperitiu a tots els assistents.

També, l’*Associació de *tir *i *arrossegament “El *Tiraset” durant el cap de setmana ha festejat al sant amb el tradicional trasllat del pi des de la plaça de la Constitució fins al carrer de San Antonio, on es va plantar i a la tarda del dissabte, es va cremar. Ahir, diumenge, va viure la celebració amb l'emblemàtica desfilada pels carrers de la vila i la benedicció de les cavalleries i els animals en la plaça de la Constitució. Seguidament, es va realitzar el lliurament del panet i l'estampa del sant, sortejant a més entre els participants el *porquet de Sant Antoni.

Durant els pròxims dies i fins al diumenge, 30 de gener, contínua el *Porrat *i *Fira sent aquest divendres, el dia que la *penya La *Burrera, oferirà als nens una gran *chocolatada. I per a l'últim dia de celebració, el 30, El *Tiraset ha preparat una exhibició i concurs local de tir i arrossegament per a totes les cavalleries de la penya.