La xabiera Jerónima Cholbi Pons complix cent anys

17 ene 2011 L'Ajuntament ha volgut sumar-se al reconeixement fent-li entrega d'una placa commemorativa

El Centre de Dia Santa María de Betania de Xàbia va acollir el divendres una jornada d'allò més festiva per a celebrar l'especial aniversari d'una de les seves usuàries. La xabiera, Jerónima Cholbi Pons, va complir el divendres, 14 de gener, cent anys amb un entranyable homenatge i envoltada dels seus molts familiars i coneguts.

Amb un segle de vida a les seves esquenes, l'estat de salut que gaudeix aquesta veïna centenària és envejable, tant des del punt de vista cognitiu com físic. Segons comenten des del Centre de Dia de Xàbia, “excepte la pèrdua de visió, Jerónima està perfecta”. A més, des que acudeix diàriament a aquest centre sociosanitari, fa uns sis mesos, “ha anat a millor i s'involucra molt en totes les activitats”, afegixen des del centre.

No en va, la seva vitalitat, el seu bon humor i les seves ganes de viure són algunes de les virtuts en les quals els seus éssers benvolguts i tots els quals la coneixen coincideixen a destacar de Jerónima, que es va casar i ha vist créixer als seus tres fills, els seus set néts i els seus set besnéts. D'ella, els seus néts diuen que la “uela Jero és l'àvia que tots els néts vulgueren tindre, conta històries, canta cançons i sempre està de bon humor”. Són algunes de les emotives paraules que li van dedicar durant l'homenatge.

L'Ajuntament de Xàbia també va voler sumar-se al reconeixement lliurant-li en mans de l'alcalde, Eduardo Monfort, una placa commemorativa. També van assistir els regidors Francesca Gil, Pepa Chorro, José Francisco Erades, Vicent Chorro i Empar Bolufer.

La jornada, organitzada per la Congregació Marta i María, va començar al matí amb una trobada intergeneracional en el qual van participar els alumnes de tercer de Primària del col·legi Trenc d’Alba. A la vesprada, va continuar amb la celebració d'una eucaristia cantada pel cor Parroquial de La nostra Senyora de Loreto en la capella del Convent de les Agustinas. Seguidament, els seus companys del Centre de Dia la van obsequiar amb un ramell de flors i li van dedicar un recital que havien preparat amb molt afecte durant les sessions de teràpia ocupacional aconseguint en ells i elles una injecció de motivació i autoestima. L'acte va acabar amb l'actuació de la Tuna de Xàbia, com obsequi dels nebots de Jerónima, que després d'una jornada molt intensa encara tenia forces per a marcar-se un ball, un dels molts al llarg dels seus cent anys.