Xàbia es promocionarà en Fitur amb retrats del reconegut pintor Miguel Sala Coll

14 ene 2011 Els diners resultants de la política d'estalvi que portarà a terme el departament seran destinats a les families més necessitades de Xàbia

Els retrats del reconegut pintor Miguel Sala Coll es convertiran en ambaixadors de l'oferta turística que Xàbia desplegarà en Fitur. Així ho ha anunciat el regidor de Turisme, Juan Moragues, qui aquest matí, acompanyat per dos de les filles de l'artista, Luisa i Cristina, ha presentat el material promocional que el municipi durà a la fira nacional més important del sector i que marca l'inici de la campanya turística que ha dissenyat el departament per a aquest any.

Amb el Cap de Sant Antoni com essència, dues de les seves pintures il·lustren els nous cartells que ha editat Turisme i que serviran com un dels principals reclams per a visitar el estand propi amb el qual el municipi estarà a Madrid des del 19 al 23 de gener, segons ha explicat l'edil, qui ha agraït la gentilesa de la família per cedir les imatges. Moragues ha tingut paraules molt emotives cap a la persona i la figura de l'artista de Xàbia, mort recentment, i els llenços del qual conservaran per a sempre la mirada d'un home “senzill i enamorat del seu poble, del litoral i del Cap de Sant Antoni, la seva musa”, ha revelat la seva filla, Luisa Sala.

Estratègia promocional per a este any

Respecte a l'estratègia promocional que seguirà el departament durant el 2011, el regidor ha destacat que serà “un any auster”. El municipi mantindrà la seva presència en les fires “més importants d'Europa i a nivell nacional per a seguir reforçant la imatge i el posicionament de Xàbia”, ha manifestat Moragues. Aquest any a més en comptes d'acudir amb estand propi, assistirà a les fires de València i Valladolid amb l'Agència Valenciana de Turisme. Aquest estalvi, estimat pel departament en 50.000 euros, es destinarà “a les famílies més necessitades del poble de Xàbia”, ha subratllat Moragues, també responsable de l'àrea dels Serveis Socials.

Entre els materials que ha editat el departament per a la campanya d'aquest any, la tècnic responsable, Carol Cholbi, ha presentat la nova edició de la guia de serveis turístics que recull tots els recursos turístics del municipi així com empreses del sector i altres dades d'interès. També, com és habitual, ha preparat els emblemàtics calendaris amb panoràmiques i detalls de Xàbia. Un element que aquest any incorpora com novetat que els esdeveniments festius, culturals i les activitats que programa Turisme apareixen marcats.

Repeteix també amb el plànol turístic, un mapa pensat perquè aquells turistes i visitants de curta estada puguen conèixer el més representatiu de Xàbia. Està traduït en vuit idiomes i amb un disseny molt atractiu conté il·lustracions dels edificis més simbòlics de la ciutat. Com merchandising, Turisme ha elaborat un “memo”, un joc pensat per als xiquets que consisteix a formar parelles amb les il·lustracions dels edificis i monuments més emblemàtics.

Accions previstes

Segons ha informat la tècnic, entre les actuacions previstes pel departament està el programa mensual que inclourà tots els actes, festes, i altres esdeveniments i activitats que se celebren en la població. Tindrà la imatge i el nom de la revista municipal Més Xàbia. A més, per a la campanya de Setmana Santa prepararà fullets específics de Xàbia Històrica i Duanes de la Mar, i per a l'estiu estarà llest el material promocional amb les rutes cicloturístiques que contindrà les rutes amb bicicleta i el traçat del carril bici.

Altres accions en les quals ja treballa Turisme és en la senyalització dels edificis més rellevants de Xàbia amb faristols informatius i entre les activitats programades durant l'any, no poden faltar les rutes teatralitzades pel Centre Històric, les visites guiades en diversos idiomes i les rutes de senderisme.