Xàbia augmentarà en més del doble la capacitat d'evacuació d'aigua en el Camí de la Fontana

14 ene 2011 El projecte pretén millorar el drenatge de la zona per a intentar evitar inundacions en cas d'un possible desbordament del riu Gorgos

Les obres que l'Ajuntament de Xàbia està executant en el Camí de la Fontana augmentarà en més del doble la capacitat d'evacuació d'aigua per a canalitzar-la fins al Canal de la Fontana. El projecte s'emmarca en el pla de reparació dels camins i infraestructures danyades per la riuada del 2007.

L'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, i el regidor de Projectes de Ciutat, Antonio Torres, han visitat el lloc d'obres per a confirmar que els treballs que s'estan escometent en el tram que travessa la carretera del Pla avancen a bon ritme. L'obra és executada per una empresa local seguint amb la filosofia de l'equip de govern de donar treball als professionals de la localitat.

En aquest cas, el contractista és l'empresari Manuel Olivares Sánchez i el pressupost del projecte és d'aproximadament 270.000 euros, inversió que és finançada en un 50% amb fons estatals i la resta, de forma equitativa per l'Ajuntament de Xàbia i la Diputació d'Alacant.

Les obres tenen per objecte, segons ha manifestat l'alcalde, “millorar el drenatge de la zona per a intentar evitar inundacions en cas d'un possible desbordament del riu Gorgos”, ja que aquest camí, com ha recordat el primer edil, és la llera natural d'evacuació en cas de fortes vingudes del riu. Per a això, es reconstruirà el tram que passa per baix de la carretera del Cap de la Nau augmentant la seva secció per a poder evacuar més volum d'aigua amb la col·locació d'una canalització les mesures de la qual arriben als 1,50 metres d'altura i més de 9 metres d'amplitud. A més, s'elevarà el pendent de la resta de camí per a conduir l'aigua cap al propi Canal de la Fontana.