El Centre Excursionista de Xàbia celebra els seus 35 anys amb unes jornades repletes d'activitats

11 ene 2011 Una exposició fotogràfica, excursions i xerrades són alguns dels actes preparats per l'entitat

El Centre Excursionista de Xàbia, amb motiu del seu 35 aniversari, ha organitzat unes Jornades de muntanya per a compartir amb la població la seva afició per la naturalesa i la muntanya. L'agrupació, que conta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Xàbia, ha preparat un calendari replet d'activitats que es perllongarà des de divendres que ve fins a mitjans del mes de febrer.

Precisament, va ser per aquests dies de l'any 1976 quan es fundava una de les entitats esportives més actives i nombroses del municipi. De fet, va ser una de les primeres associacions que es van crear a Xàbia i des dels seus inicis sempre ha tingut un paper molt actiu en la vida de la societat xabienca, ja que aglutinava a molts moviments culturals i socials que per aquell temps es començaven a gestar en la localitat.

Al llarg dels seus 35 anys d'història, són més de 1.500 les persones que en l'algun moment han format part d'aquesta gran família. En l'actualitat està presidida per Juan Carlos Ribes y compta amb prop d'un centenar de membres, que durant tot l'any compleixen amb nombroses activitats relacionades amb el muntanyisme i aquelles iniciatives de temps lliure que promouen l'estima per la naturalesa. Així, escalada, espeleologia, barranquisme, caiguda lliure, caiac per mar i per riu, excursions, rutes de senderisme i cursos de muntanyisme són algunes de les activitats en les quals participen.

En aquest sentit, l'acalde de Xàbia, Eduardo Monfort, vol felicitar al Centre Excursionista per servir d'exemple “amb el seu esforç, treball i il·lusió”. De fet, per al primer edil aquesta entitat a més de “la seva funció en el foment de la pràctica de l'esport entre la població i especialment, entre els més joves, desenvolupa una important labor amb el grup de voluntaris de Protecció Civil i en la conservació de les sendes i paratges naturals de Xàbia”, ha destacat Monfort.

El primer acte per a commemorar l'efemèride tindrà lloc divendres que ve, a les 20 hores, amb la inauguració d'una exposició fotogràfica amb imatges del Centre Excursionista i del Parc Natural del Montgó. La mostra romandrà en la Casa de Tena fins al 12 de febrer.

Les jornades inclouen també excursions, xerrades, i fins i tot, dues acampades. La primera serà el dissabte en el parc Pinosol, on xiquets i majors podran gaudir de divertits jocs i l'altra, es realitzarà en la muntanya del Penyagolosa durant el cap de setmana del 5 i 6 de febrer.

Entre les excursions, hi ha una prevista per a diumenge que ve, 16 de gener, a la zona de la Granadella i el dia 23, commemoraran el trentè tercer aniversari de la pujada al Montgó arribant a una vegada més al seu cim. I el 30 de gener, haurà una excursió que discorrerà per Santa Llúcia, la Torre del Gerro, la Cova Tallada i els Molins de la Plana de Xàbia.

Per als col·legis, el Centre Excursionista, amb la col·laboració del Parc Natural del Montgó, realitzarà una passe audiovisual informant sobre les característiques, l'hàbitat i la importància de l'espècie de la ratapenada per a l'ecosistema del Montgó.

A més, els dies 21 i 28 de gener, i 4 de febrer, la Casa de Cultura de Xàbia, a les 20 hores, acollirà la intervenció de diferents grups d'excursionistes de la província alacantina que oferiran diferents passes audiovisuals amb els quals relataran en primera persona la seva experiència i participació en expedicions fetes al Kilimanjaro, en la zona de l'Amazones o com s'està preparant el grup Reto Everest per a fer realitat l'ascensió a la muntanya més alta del món.

Per a més informació, contactar amb el Centre Excursionista de Xàbia (telèfons: 96 579 57 00 / 650 88 11 49).