L'Escola de pares de Xàbia reprèn la seva activitat

11 ene 2011 Les sessions s'impartixen els dijous en el Centre Social

Dijous que ve, 13 de gener, comença una nova edició de l'Escola de pares i mares. Un curs formatiu que, un any més, oferix el Gabinet Psicopedagògic Municipal de Xàbia. L'objectiu és, segons ha explicat la regidora d'Educació, Filo Giner, “promoure un espai d'aprenentatge on l'intercanvi d'experiències i la reflexió col·lectiva es convertisca en eines per a reforçar i millorar el paper educatiu dels pares”.

En concret, aquest curs va dirigit als pares i mares amb fills en edat infantil (de 0 a 10 anys). És gratuït i és impartit per la pedagoga Remi Berenguer en el Centre Social de Xàbia en sessions setmanals d'una hora. Són els dijous de 15:15 a 16:20 hores, aproximadament.

L'experiència dels altres anys i la bona acollida que té entre la població constituïx “un al·licient més per a seguir apostant per aquest tipus d'iniciatives la finalitat de les quals és orientar i facilitar recursos i habilitats per a l'educació dels fills”, ha destacat Giner.

El programa es divideix en sis blocs. El primer aborda la “paternitat responsable” oferint les claus del paper de la mare i el pare en la societat actual, i del procés de socialització dels fills amb l'adquisició de normes i valors i l'aprenentatge d'hàbits.

També, aporta recursos educatius i formatius, com l'autoritat, l'afectivitat i el respecte com base educacional, i tècniques de resolució de problemes, entre uns altres. La comunicació constituïx altra de les grans temàtiques a tractar incidint en la comunicació positiva i l'escolta activa. A més de les etapes i aspectes evolutius en la infància, aborda l'estructura de la personalitat per al foment de valors com l'autoestima, la responsabilitat, la constància, la presa de decisions i l'autonomia personal així com una sèrie d'hàbits per a dur una vida sana.

La matrícula està oberta, els interessats poden obtindre més informació o inscriure's durant els matins de dilluns a divendres en el Centre Social (telèfon: 96 579 41 42).