Xàbia rep els primers habitatges protegits

21 dic 2010 El solar on s'ha construït aquesta primera promoció amb 36 cases de protecció pública ha estat cedit per l'Ajuntament amb l'objectiu d'afavorir l'accés dels ciutadans a un habitatge digne.

La felicitat ha tocat a la porta de diverses famílies de Xàbia. I és que avui ha tingut lloc el lliurament dels primers habitatges protegits construïts en el municipi. Un acte en el qual l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, i la directora general d'Habitatge i Projectes Urbans, María Jesús Rodríguez, han oficialitzat el lliurament de claus de 21 de les 36 cases edificades per l'Institut Valencià d'Habitatge (IVVSA) en una parcel·la municipal contigua a la Via Augusta.

L'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, ha manifestat la seva satisfacció perquè aquest projecte s'haja convertit en una realitat i sobretot, “per oferir a ciutadans de Xàbia la possibilitat de poder accedir a un habitatge digne i a un preu assequible”. Un fet possible “gràcies al poble de Xàbia”, ha destacat Monfort, ja que, com ha recordat el primer edil, els nous immobles han estat construïts en un terreny cedit per part de l'Ajuntament amb l'objectiu de generar habitatges de protecció pública.

En aquest sentit, el primer edil també ha agraït el treball realitzat per anteriors equips de govern, dirigits per Juan Moragues i Enrique Bas, en l'inici de la tramitació d'aquest projecte i ha destacat “l'estreta col·laboració empresa amb l'IVVSA i la Generalitat en matèria d'habitatge durant aquests anys”. Unes declaracions realitzades durant un acte al que han assistit els adjudicataris de les cases i que ha contat amb la presència del delegat del Consell a Alacant, José Císcar, i el gerent de l'IVVSA, Javier Sogorb.

Per la seva banda, la directora general d'Habitatge i Projectes Urbans, Mª Jesús Rodríguez, ha anunciat que “la Generalitat inverteix 6,7 milions d'euros en matèria d'habitatge a Xàbia en l'actual legislatura, gràcies a les dues promocions d'habitatge protegit, a càrrec de l'Institut Valencià d'Habitatge, i la concessió de 200 ajudes concedides per la Generalitat per a facilitar l'accés o la rehabilitació d'habitatge els ciutadans d'aquesta localitat alacantina”.

La responsable autonòmica, també ha assenyalat que “en aquests moments de crisis és imprescindible afavorir la màxima implicació entre administracions perquè aquesta és la millor manera d'aplicar mesures que faciliten l'accés a un habitatge digne a les famílies i que generen activitat econòmica”.

Característiques dels habitatges

Els immobles lliurats formen part d'una promoció de 36 habitatges protegides que ha contat amb una inversió de 3,9 milions d'euros. L'edifici se situa en una parcel·la de 4.000 metres quadrats entre els carrers Bolonia i Milán que va ser cedida per l'Ajuntament de Xàbia. El residencial està dividit en quatre blocs, disposa de 44 garatges i 40 trasters, i els habitatges tenen entre 74 i 80 metres quadrats. L'habitatge tipus conta amb dos dormitoris dobles amb bany comú i un dormitori principal amb bany propi.

A més d'aquesta promoció, l'IVVSA compta amb altra promoció en tramitació en la zona del parc Montaner. Es tracta d'un edifici de 21 habitatges protegides més.