Presenten la biografia del sacerdot i amic Juan Ortolá

20 dic 2010 -

Divendres passat, el Centre de Dia Santa María de Betania de Xàbia, va acollir la presentació de la biografia titulada “Don Juan Ortolá, sacerdote y amigo”, obra de Juan Buatista Codina Bas i Amparo Botella Moreno.

L'acte, al que va assistir un nombrós públic, entre familiars i molts amics, va estar presidit per l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, el rector de San Bartolomé, Vicente Gilabert, i els artífexs de l'obra.

La primera intervenció la va realitzar Amparo Botella Moreno que va exposar de forma molt emotiva la seva amistat amb el sacerdot i com es va plantejar realitzar aquesta publicació com homenatge a la seva col·laboració de tants anys en Semanal Jávea.

Per la seva banda, Juan Bautista Codina Bas va parlar de l'actitud enfront de la vida de don Juan, que va preferir seguir realitzant una labor entre pastoral i intel·lectual, difonent les seves reflexions relatives a la vida quotidiana en les seves últims vint anys, en lloc de gaudir de la seva jubilació.

També va participar en l'acte el cura rector de Sant Bertomeu Vicente Gilabert, que va relatar la seva relació amb el sacerdot, de com li va conèixer i del seu caràcter plenament xabiero. Va esquitxar la seva intervenció amb anècdotes que van fer somriure, fins i tot a la família que es trobava més sensible davant tots els records que de la figura de l'amic s'estaven destacant.

Va tancar l'acte l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, qui va recordar l'èmfasi que don Juan posava en tot allò que defensava i de com les persones que serveixen a una comunitat busquen la consecució del bé comú.

La publicació que ha realitzat Semanal Jávea, en una edició gairebé de bibliòfil, presenta un esbós biogràfic de la persona de Juan Ortolá, el sacerdot i l'amic al costat d'una sèrie de testimoniatges escrits per persones que el van conèixer amb major profunditat, destacant el del cardenal Carles, arquebisbe emèrit de Barcelona, el de Juan Bover, el de Julio Ciges, que va compartir tasca pastoral en la parròquia de San Marcelino, i el del rector de Sant Bertomeu que serveix d'epíleg a la sèrie de textos. A aquests testimoniatges s'afegix, encara que fora del llibre, el de Juan García, de l'església ortodoxa vinculada a Benitatxell.

Els llibres es poden adquirir tant en el Centre de Dia Santa María de Betania de Xàbia (tel. 96 579 13 67) com en l'oficina del Semanal (tel. 96 579 16 34) amb un donatiu de tres euros. Donació que anirà destinada íntegrament al Centre de Dia per a Persones Majors Santa María de Betania, que acaba de complir el seu primer any de vida.