Xàbia elogia la labor dels voluntaris de Protecció Civil en els seus 25 anys

20 dic 2010 - L'alcalde anuncia el compromís de l'equip de govern de dotar a l'agrupació “d'unes instal·lacions apropiades a la seva funció” - El regidor de Protecció Civil destaca el valor humà dels voluntaris

El sopar anual del col·lectiu de Protecció Civil de Xàbia es va convertir el divendres en un sentit homenatge pel seu 25 aniversari. L'acte, de caràcter familiar i molt entranyable en el qual es van donar cita unes cent persones, va servir de reconeixement a la labor altruista que ocupa aquest grup de voluntaris.

Durant la vetllada, l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, va anunciar el compromís de l'equip de govern de dotar a l'agrupació local de voluntaris i a la Policia Local d'unes dependències “més apropiades i acordes a la seva funció i esforç, i que estiguen a l'altura del que es mereix un municipi com Xàbia”. Va dir a més sentir-se “orgullós dels homes i dones que integren aquesta agrupació que s'ha convertit en tot un referent”, va assenyalar Monfort, qui va agrair l'esforç i dedicació d'aquest grup de persones, que “de manera desinteressada, treballa per i per al poble de Xàbia”, va destacar l'alcalde.

En la mateixa línia, l'edil responsable de l'àrea, Juan Ortolá, va destacar “el valor humà que caracteritza als voluntaris de Protecció Civil que sempre que se'ls requereix estan ahí, posant el seu temps i dedicació a la disposició dels ciutadans de Xàbia i constituint així un bon exemple en la promoció de valors”. El regidor va felicitar a tots els membres, regidors, a l'actual coordinador de l'agrupació, Juan Pastor, i en definitiva, a totes aquelles persones que han format part d'aquest gran equip.

Per la seva banda, el tècnic de la Conselleria de Governació, Paco Beltrán, va lloar a l'agrupació xabienca dient que “és una de les millors agrupacions de la Comunitat Valenciana” i va elogiar el paper del voluntari subratllant que el voluntari “no es fa, es neix”.

Mentre, el coordinador Juan Pastor va donar les gràcies a totes les persones que han participat en aquesta agrupació i va tenir un esment especial cap al regidor i l'alcalde, a qui els va imposar un pin amb l'escut de Protecció Civil en senyal de reconeixement durant una vetllada emotiva i repleta de condecoracions.

En nom de l'Ajuntament i del poble de Xàbia, el primer edil va fer lliurament d'una escultura realitzada per l'artista local Toni Marí que, segons va explicar Monfort, “reflecteix molt bé l'esperit dels voluntaris de Protecció Civil”. Es tracta d'obra de ferro que representa a un grup de persones alçant juntes un arbre i que, segons el parer del primer edil, “simbolitza aquesta unió i esforç comú per a ajudar a alçar un arbre, a un poble”.

També, se'ls va fer lliurament d'una placa commemorativa a qui van afavorir la creació d'aquesta agrupació, l'actual cap de la Policia Local de Xàbia, Cristóbal Buigues, i els regidors que han estat al capdavant de l'agrupació al llarg dels seus vint-i-cinc anys d'història, Ximo Moll, el difunt Francisco Mestre recollint-la en el seu nom el seu fill Francisco, Paco Catalá, Josep Segarra, Juan González, Juan Moragues, Salvador Ferrer, Rafael Bas i l'actual edil, Juan Ortolá.

També, se'ls va imposar el pin commemoratiu als voluntaris que integren aquest equip des dels seus inicis, Jaime Bisquert, José Catalá, Miguel Vallés, que també ha estat condecorat per ser el qual més temps ha dedicat aquest any a la formació i el propi coordinador, Juan Pastor. I finalment, es va reconèixer la labor dels 65 voluntaris que en l'actualitat integren l'agrupació amb el lliurament d'un diploma.

Des de l'Associació d'Agrupacions de Voluntaris de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana, el seu vicepresident Martín Pérez, va obsequiar a la formació xabienca amb una fotografia emmarcada d'unes jornades en les quals va participar junt amb altres de la Comunitat.