L'Ajuntament presenta els nous serveis electrònics

16 dic 2010 La sol·licitud de llicències ja es pot realitzar a través de la web

L'Ajuntament de Xàbia va fer públics ahir els nous serveis de l'administració electrònica de què disposen a hores d'ara els ciutadans i també els que es posaran en marxa en breu. Per exemple, la sol·licitud de llicències d'edificació, de primera ocupació, de segona ocupació i la responsabilitat patrimonial ja es poden tramitat mitjançant la web del Consistori.

Així mateix, també s'han engegat la Bústia Ciutadana, la signatura digital del personal de l'Ajuntament, l'adaptació de la web municipal a les característiques d'accessibilitat o la implantació de les notificacions telemàtiques de les convocatòries del Ple i altres òrgans col·legiats. A tot això s'ha de sumar la modernització d'equips informàtics i la formació específica que han rebut els treballadors municipals.

Jornada Xàbia a un click

La presentació dels nous serveis es va realitzar en el decurs de la jornada Xàbia a un click, organitzada conjuntament pel Consistori i l'agència de comunicació Símbolo Ingenio Creativo. La primera part va estar protagonitzada pel testimoni de tres joves que van explicar com Internet els ha ajudat a especialitzar-se -o fins i tot trobar feina- en allò que els agrada. Jorge Navas amb una web dedicada a la música heavy-metal (www.metalcry.com), Lorena Gil amb el projecte radiofònic sobre sèries de televisió (www.thetvslayers.com) i Llúcia Hernández amb els vídeos tutorials sobre maquillatge en YouTube (www.youtube.com/ainamakeup) van demostrar que la xarxa ofereix moltíssimes possibilitats per als joves -i no tan joves- que tenen inquietuds i són emprenedors.

En acabant, l'expert en posicionament web, José Luis Barceló, va parlar sobre la privacitat a la xarxa. Una ponència en què va advertir, sobretot a la gent jove, que cal anar molt alerta amb les dades (fotos, vídeos,...) que es fan públiques a les xarxes socials (Facebook, Tuenti,...). També va recomanar els usuaris d'Internet que configuren la navegació privada en els seus navegadors a fi de no deixar un rastre que els puga generar problemes en el futur.

Durant tota la jornava van intervindre diverses regidores de l'equip de govern municipal (Carmen Pérez, Joventut; Josepa Chorro, Participació Ciutadana i Urbanisme; Doris Courcelles, Serveis i Medi Ambient; i Filo Giner, Comerç i Educació). Per la seua banda, l'alcalde, Eduardo Monfort, va voler destacar l'esforç de l'Ajuntament per posar a l'abast de la ciutadania els nous serveis de l'administració electrònica.

Hostaleria 2.0 i comerç electrònic


La segona part de la jornada Xàbia a un click va ser encetada per Juan Ángel Conca, qui va parlar sobre l'Hostaleria 2.0. En aquest sentit, Conca va assenyalar que la presència a Internet de les empreses hostaleres (agències de viatges, restaurants, hotels,...) és fonamental perquè cada vegada més la gent consulta a la xarxa quan vol fer algun viatge o simplement vol anar, per exemple, a Xàbia a dinar.

Finalment, Jorge Villar de www.notodovale.com, va explicar els assistents quines són les avantatges del comerç electrònic i com les xicotetes i mitjanes empreses poden aprofitar les facilitats que comporten la posada en marxa de tendes virtuals.

Tota la informació que van oferir els ponents estarà disponible en breu en la web www.xabiaaunclick.com