Esperit nadalenc i nadales multiculturals en la inauguració del betlem municipal

14 dic 2010 En els propers dies es sabran quins son els betlems premiats en el IV Certamen de Betlems que organitza l'entitat amb la col·laboració de la regidoria de Cultura

Xàbia inaugura el seu betlem municipal amb un gran esperit nadalenc i cantant nadales. L'acte, celebrat el diumenge, va congregar a nombrosos veïns, als membres de l'associació Betlemistes de Xàbia, i a les autoritats municipals, entre elles, l'acalde, Eduardo Monfort. També van assistir l'edil de Festes i les regidores de Cultura, Participació Ciutadana i Relacions Internacionals.

La inauguració va estar amenitzada per l'orquestra de corda del Conservatori de Música, que sota la direcció de Juan Antonio Bou, va oferir als molts assistents una magnífica actuació. Però l'esperit del Nadal es va fer notar, sobretot, quan els molts residents procedents del col·lectiu de la Universitat de la Tercera Edat (U3A) i els participants del programa ‘Hablemos +’ van entonar nadales, cantant-les en diversos idiomes.

El betlem, muntat pel col·lectiu de Betlemistes i l'Ajuntament, i que ja presideix la Placeta del Convent, és d'estil hebreu i recrea amb un centenar de peces la mateixa època del naixement de Jesús.

En la Casa de Tena, també es pot visitar una exposició confeccionada per la mateixa associació que mostra l'evolució de les felicitacions nadalenques amb targetes des dels anys 30 fins als nostres dies. La col·lecció es podrà visitar fins al 7 de gener.

Demà i el dijous, es realitzarà la visita dels naixements participants en el Certamen de Betlems, organitzat per l'associació, que presideix Remei Bataller, i la regidoria de Cultura. El lliurament de premis del concurs en el qual hi ha 18 * participants, entre les diferents modalitats, col·legis, entitats, familiars i infantils, serà dissabte que ve. En cercavila i amb l'acompanyament musical del grup Tabaleters i dolçainers del Portitxol, partiran des de la Placeta del Convent para dirigir-se als domicilis dels betlems premiats.

I per al diumenge, 19 de desembre, l'entitat ha organitzat una excursió a Alcoi per a visitar un betlem de grans dimensions amb més de 1.200 figures.