Xàbia honra a Santa Llúcia

13 dic 2010 -

Xàbia ha celebrat la festivitat de Santa Llúcia amb una sèrie d'actes que han culminat avui amb la tradicional romeria i la solemne missa en l'ermita que duu el seu nom. A les vuit del matí, la despertada amb la música de dolçaina i tabalet anunciava que avui el municipi xabienc estava de celebració. Després, sobre les deu, ha partit des de la plaça de l'Església la cèlebre romeria fins a l'ermita de Santa Llúcia, on s'ha oficiat l'eucaristia en la qual s'han donat cita els majorals de la festa, nombrosos veïns i l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort.

Al finalitzar, la xocolata amb les bambes i magdalenes han posat el final dolç a una festa que ha inclòs en la seva programació el cèlebre concert de Nadal oferit pel Grup Polifònic Ars Nova de Xàbia i que va tenir lloc dissabte passat en el Convent de les Agustines.

Ahir, a les 19.30 hores, es va complir amb la tradicional cercavila de cridada a la festa, en el qual amb l'acompanyament musical de La Romàntica del Saladar, els festers van repartir bunyols i mistela, i van oferir un ramell de flors a la patrona de la festivitat al seu pas pel carrer que duu el seu nom.