Xàbia ret homenatge al Club d'Escacs en la Gala de l'Esport

13 dic 2010 Jose Luis Luengo ha sigut el guardonat amb el premi Maurice Cheutin

La gran família esportiva de Xàbia va celebrar el divendres la seva gal·la anual. Amb els seus dotze anys de vida, la Gala de l'Esport s'ha convertit en un dels actes més emblemàtics en el qual es reconeix l'esforç de totes aquelles persones que han fet de l'esport el seu projecte de vida i en el qual, en aquesta ocasió, es va rendir un especial homenatge al Club d’Escacs Xàbia, pel seu 25 aniversari. L'alcalde, Eduardo Monfort, i el regidor d'Esports, José Francisco Erades, van ser els encarregats d'atorgar els reconeixements i el guardó Maurice Cheutin a José Luís Luengo Medina, en un acte que va congregar a al voltant de 600 persones en el Palau d'Esports.

En una cerimònia senzilla però molt entranyable on els esportistes es converteixen en els verdaders protagonistes, es va fer un reconeixement al sacrifici dels joves esportistes més destacats de l'any així com a les màximes figures locals que duen el nom de Xàbia per tot arreu.

La gala, presentada per Isabel Henarejos i Pepe Ribes, va arrencar amb una espectacular representació escenogràfica dels Escacs Vivents, com homenatge als vint-i-cinc anys del Club d’Escacs Xàbia. El que va néixer fa ara un quart de segle gràcies a l'impuls d'un grup d'amics s'ha convertit en tot un referent a nivell autonòmic per la seva experiència en l'organització de tornejos i per un nou projecte que ha assolit introduir els escacs en els centres educatius del municipi. Aquest programa, en el qual ja hi ha involucrats al voltant de 700 xiquets, ha contat amb el patrocini de la regidoria d'Esports.

Els Escacs Vivents també va rebre un esment especial. Promogut des del mateix Club d’Escacs i amb l'estreta col·laboració de la Comissió de Festes Mare de Déu de Loreto, aquesta modalitat teatral ha assolit un reconegut prestigi sent declarada en el 2002 Festa d'Interès Turístic Nacional.

L'actual president de l'entitat, Antonio Bisquert, junt al director dels Escacs Vivents, Rafael Andarias, i el president de la Comissió de Festes Mare de Déu de Loreto, Juan José García, va recollir de mans de l'alcalde i el regidor el reconeixement i el facsímil del Títol de la Vila de Xàbia.

Reconeixement als esportistes més destacats

La cerimònia va continuar amb el reconeixement dels esportistes més destacats de l'any. David Ferrer, que acaba de proclamar-se campió del Màster Nacional de Tennis, Xavi Torres, futbolista que disputa en la primera divisió amb el Llevant i Sergio Hernández, proclamat per segona vegada campió del món de WTCC independent, van ser els primers noms en escoltar-se entre els més de 40 esportistes que van pujar a l'escenari.

El jove porter Adrián Ortolá Vañó, la futbolista Sandra Castelló Oliver, els xicons del prebenjamí del C.D. Jávea, els atletes Ignacio Cardona Torres, Antonio Soler Llidó i Siro Piña Cardona, i la golfista Natasha Fear van ser els següents a rebre les felicitacions. En la modalitat de gimnàstica rítmica van destacar Berta Lucas López, Lorena Bertomeu Torres, Natalia Cholbi Àries, i el conjunt cadet, aleví i prebenjamí del Club Rítmica Xàbia.

En la disciplina de vela han despuntat Rafael Andarias Buigues, Javier García Pecharromán i Santiago Poole Solano i en bàsquet, l'equip aleví. Així mateix, van ser reconeguts els esportistes Vicent Serrat León, Mouna Chakkour El Fahsi, i els joves Christian Sweeney, Natasha Lakin, Adam Sweeney i Taylor Brown del Club Wasinkai, i Juan Manuel Collado Briz, Ilie Movila i Zahira Natile Rodríguez , del Club Do I Chiro. Del Club Muay Thai, es va destacar a Rossanna Chorro Bas, Francisco Manuel Prats Junquera, Javier Cholbi Pascual i Jordi Isnardo i en tennis, a Víctor Malonda Mengual i Sasha Alexander.

També, els equips de pesca d'altura i els ciclistes Mateo del Castillo Oyola, Noelia del Castillo Ardila i Antonio Molina Canet van rebre els seus reconeixements. La gala també va reconèixer el mèrit d'una esportista molt especial, Dora Roselló, la candidatura de la qual va ser presentada pel Centre Excursionista, de la qual és membre. Dora va pedre la visió, però això no li ha impedit seguir fent senderisme, demostrant amb la seva simpatia i bon humor que amb voluntat i esforç es pot superar tot.

Premi Maurice Cheutin a José Luis Luengo

Ja finalment, es va desvetllar qui era el mereixedor del premi Maurice Cheutin, guardó que reconeix tota una vida dedicada a l'esport de Xàbia. En aquesta edició, el guardó ha recaigut en José Luís Luengo Medina, membre del Club Ciclista Xàbia i del Club d'Atletisme Llebeig, que no només ha col·laborat amb l'organització d'esdeveniments esportius i participat activament com membre, sinó que a més contínua entrenant i participant en carreres d'atletisme. Va ser l'impulsor del Dia de la Bicicleta que se celebra cada any a Xàbia i del llibre de rutes que imprimeix anualment l'entitat ciclista.

El lliurament d'aquest guardó va posar el fermall d'or a una vetllada que va estar amenitzada pels balls de les alumnes de l'Escola Municipal d'Aeròbic Juvenil i l'escenografia del grup Iknotiz.