Centenars de persones gaudeixen del Mercat de Nadal i la degustació de tapes del Mercat Municipal

07 dic 2010 -

L'ambient nadalenc i festiu s'ha apoderat de Xàbia durant aquest pont festiu de la Constitució i la Immaculada en el qual centenars de persones han pogut gaudir d'una àmplia oferta amb el Mercat de Nadal de Duanes de la Mar i la degustació de tapes del Mercat Municipal.

Els carrers de Duanes de la Mar alberguen fins a demà, dimecres, el tradicional Mercat de Nadal. Una iniciativa organitzada per l'associació de comerciants amb la col·laboració de l'Ajuntament a la qual aquest any s'han sumat Creu Roja, Càrites i l'associació del Festival Internacional, que ha oferit durant el cap de setmana el sabor més internacional de la festa nadalenca amb el seu cèlebre Mercadet de Nadal.

Més de 50 llocs amb artesania i gastronomia s'han desplegat en el barri mariner amb un ambient molt nadalenc en aquest certamen que també té el seu vessant més solidari amb la participació de Càrites i Creu Roja i en el qual els xiquets tenen un especial protagonisme. Els jocs, tallers, un carrusel amb ponis, un carruatge amb cavalls, un camell i molts animalets estan sent tota una diversió per als més menuts.

Una altra de les interessants iniciatives que ha oferit el municipi i que ha estat tot un èxit és la primera degustació gastronòmica celebrada el dissabte al Mercat Municipal. Nombrosos veïns i turistes van gaudir d'una jornada amb un ambient d'allò més festiu amb l'actuació del Grup de Danses Portitxol de Xàbia i en el qual es van servir al voltant de 4.500 tapes. L'esdeveniment ha resultat tan positiu que els comerciants estan rebent nombroses felicitacions i ja es plantegen repetir-lo. De fet, estudien organitzar una degustació en cada estació de l'any com part d'una sèrie d'accions encaminades a promocionar i donar-li un nou impuls al Mercat.

Ambdós esdeveniments van contar amb la presència de representants de la corporació xabienca, amb el seu regidor de Festes, Vicent Chorro, en qualitat en aquest moment d'alcalde accidental, i l'edil de Foment Econòmic, Filo Giner, al capdavant. Els responsables municipals van qualificar de “molt positives” ambdues iniciatives perquè resulten com “un atractiu més per a oferir a veïns i turistes, i contribuïxen a dinamitzar l'activitat econòmica del municipi”.