Les obres d'estabilització del talús de la Caleta avancen a bon ritme

07 dic 2010 - L'Ajuntament i la Conselleria adopten una solució conjunta per a restituir la normalitat a la zona i les condicions de seguretat i accessibilitat - El conseller d'Infraestructures anuncia que els treballs estaran finalitzats en el mes d'abril

Les obres d'estabilització del tram del talús de la Caleta del Port de Xàbia avancen a bon ritme i estaran finalitzades en el mes d'abril. Així ho ha anunciat aquest matí el conseller d'Infraestructures, Mario Flores, qui junt a l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, el regidor Miguel Savall, i l'edil de Projectes de Ciutat, Antonio Torres, ha visitat el lloc dels treballs, on ja han començat a instal·lar-se les pantalles de formigó amb les quals es contindran els despreniments que ocasionen problemes d'accessibilitat i seguretat en l'accés al Club Nàutic i els habitatges situats en el vessant.

Segons ha manifestat el conseller, aquestes obres, que “van a retornar la normalitat al port”, consistiran en la reconstrucció i estabilització del talús al llarg de 75 metres de longitud. Així mateix, ha destacat la complexitat d'aquesta obra, que conta amb una inversió de 1,5 milions d'euros.

Aquesta actuació, que preveu la instal·lació de plaques de formigó, es completarà amb una intervenció de jardineria per part de l'Ajuntament de Xàbia per a integrar l'obra en l'entorn i amb la reurbanització del vial que s'ha vist afectat per l'ensulsiada, el carrer La Caleta.

Aquesta solució compartida per part de l'ens autonòmic i el consistori xabienc prova, segons ha assenyalat l'alcalde, Eduardo Monfort, que a pesar de la dificultat tècnica i econòmica que té aquesta obra, ambdues administracions “hem treballat conjuntament per a donar-li una solució a aquest problema, amb la intenció de retornar la normalitat a la zona i sobretot, per raons de seguretat, accessibilitat i de ornamet públic”, ha destacat Monfort.

El projecte dóna continuïtat, segons han informat des de la Conselleria, a l'executat anteriorment pel departament autonòmic en el mateix vessant en el 2008, després que un període d'intenses pluges provoara un important despreniment. Per a l'actuació, que s'està executant ara i que respon a nous episodis de despreniments originats per fortes precipitacions, la Conselleria va aprovar el passat mes d'octubre la declaració d'emergència de les obres de defensa de talusos en el Port de Xàbia.