Xàbia posa en funcionament els primers taxis adaptats

03 dic 2010 El municipi augmenta la seva flota de taxis després de més de 25 anys

En Xàbia, les persones amb problemes de mobilitat disposen d'un servei de transport preparat per a desplaçar-se amb tota comoditat. Així ho ha anunciat el regidor de Transports, Juan Ortolá, qui juntament amb els adjudicataris de les llicències, ha presentat els dos nous taxis adaptats que ja estan funcionant.

Per a l'edil encarregat del departament, “suposa fer realitat una de les seves principals prioritats” perquè, segons ha destacat Ortolá, “millorarà de forma substancial la mobilitat de les persones que requereixen d'aquests vehicles per a traslladar-se”.

D'aquesta forma a més, tal com ha assenyalat el regidor, es dóna resposta a les necessitats d'una població que supera ja els 32.000 habitants censats i que augmenta de forma considerable durant els mesos d'estiu. Així, després de més de 25 anys, Xàbia amplia la seva flota amb un total de 22 taxis. I és que, encara que aquests automòbils estaran dedicats les 24 hores del dia al transport prioritari de minusvàlids, podran atendre altres serveis mentre no es requerisca el seu ús.

Per a l'engegada d'aquest servei, l'Ajuntament de Xàbia ha seguit un procediment de licitació en el qual les dues llicències han estat adjudicades als conductors que han obtingut major puntuació, Pascual Mayans i José María Ribera, qui s'han encarregat d'adaptar els seus vehicles.

Tal com han explicat els adjudicataris, els taxis, del tipus monovolumen, estan perfectament preparats per a poder dur a persones en cadira de rodes així com aquelles amb problemes de mobilitat. Els vehicles conten amb una rampa que es desplega fins al nivell de la calçada, i de tots els ancoratges necessaris i cinturó de seguretat perquè l'usuari viatge amb tota seguretat. En els seus laterals, disposen a més d'un escaló que s'extrau automàticament perquè els viatgers puguen pujar-se a l'automòbil amb major comoditat.

Per a posar-se en contacte amb aquest servei 24 hores de taxi es pot cridar al telèfon de la Cooperativa del Taxi: 902 199 777 o al d'Euro-Taxi: 96 646 04 04.