El comerç de Duanes, Càrites, Creu Roja i el Festival Internacional s'uneixen en el Mercat de Nadal

01 dic 2010 La mostra omplirà d'artesania, gastronomia i d'ambient nadalenc els carrers de Duanes de la Mar durant el pont de la Inmaculada

Del 4 al 8 de desembre, Xàbia anuncia l'arribada del Nadal amb el tradicional Mercat de Nadal de Duanes de la Mar. Una iniciativa organitzada per l'associació de comerciants amb la col·laboració de l'Ajuntament de Xàbia, a la qual aquest any s'uneixen per primera vegada Creu Roja, Càrites i l'associació del Festival Internacional.

Artesania i gastronomia, productes típics de fins a 13 països distints, jocs i tallers per als més menuts, música i tot amb un ambient molt nadalenc són alguns dels atractius d'un esdeveniment pensat per a la reactivació del comerç i que obri la campanya nadalenca.

En aquesta edició de la mostra, que presenta també la seva cara més solidària amb la participació de Creu Roja i Càrites, l'associació de comerciants de Duanes de la Mar participa amb un estand comú, segons ha indicat el seu president, Geovanny Sánchez, qui ha animat als comerços a sumar-se a l'entitat perquè “units és més fàcil impulsar l'activitat comercial”, ha subratllat Sánchez.

L'edil de Foment Econòmic, Filo Giner, ha valorat de forma “molt positiva” el fet que diversos col·lectius s'hagen unit en un mateix esdeveniment perquè així, segons ha assenyalat la responsable municipal, “es reduïxen despeses, s'aprofiten les sinergies i es fomenta l'associacionisme”. La regidora a més ha reiterat el seu suport més incondicional en aquest tipus d'iniciatives que “contribuïxen a potenciar l'activitat econòmica del municipi”, ha destacat Giner, qui ha convidat a la població i visitants a gaudir del Mercat de Nadal. També, la responsable municipal ha aprofitat l'ocasió per a donar-li l'enhorabona i desitjar-li sort al nou president de l'Associació Cultural del Festival Internacional, Julián Garrido.

Per la seva banda, Garrido, en el seu primer acte públic al capdavant de l'organització, ha explicat que el Mercadillo Internacional de Nadal, que estarà obert durant el cap de setmana serveix de mostra, però a menor escala respecte al consolidat Festival Internacional, de la gran diversitat de nacions que conviuen en la vila. En aquesta ocasió, tretze són els països que oferiran els seus menjars típics ambientats amb actuacions, música i una representació dels seus costums i cultura.

Des de Creu Roja, la coordinadora de l'assemblea local, Maica Aranda, ha dit que aquest esdeveniment constituïx “una oportunitat per a donar a conèixer totes les iniciatives i projectes que es fan des de l'organització no governamental”. En aquest sentit, Cande Ros, de l'associació de comerciants, ha fet una crida a la solidaritat per a la labor social de Creu Roja i Càrites.

A més dels més de 50 llocs que es desplegaran entre els carrers Andrés Lambert, Sertorio i Sevilla, i el passeig de l'avinguda Jaume I, en el Mercat de Nadal els xiquets tindran un protagonisme especial, com ha anunciat el Pare Noel arribat per a l'ocasió. Els menuts podran realitzar les seves peticions als Reis Mags o al Pare Noel a més de visitar el betlem amb animals de veritat i un carrusel en el qual es podran muntar en ponis, segons ha avançat la representant de l'organització encarregada del muntatge de la fira, Sorpréndele.

La fira que quedarà inaugurada dissabte que ve, a les 12 hores, romandrà oberta tot el pont festiu en un horari de 11.30 a 14.30 hores i des de les cinc de la vesprada fins a després del sopar.