Xàbia se suma al programa de prevenció per fred intens

01 dic 2010 -

Xàbia s'ha adherit a la campanya posada en marxa per la Generalitat per a la prevenció i atenció als problemes de salut derivats de les temperatures extremes en la Comunitat. L'objectiu és, segons ha informat la regidora de Sanitat, Pepa Chorro, posar a disposició dels ciutadans la informació i una sèrie de recomanacions per a previndre els efectes derivats del fred intens.

Segons s'arreplega en el ‘Subprograma de Fred Intens' els grups amb major risc són les persones majors, xiquets de bolquers i lactants, persones que patixen algunes malalties cròniques com poden ser insuficiència respiratòria, asma, afeccions cardiovasculars, diabetis o hipotiroïdisme i persones amb malalties cròniques que prenen una certa medicació.

També persones amb nivell socioeconòmic baix, persones sense recursos o sense llar, immigrants en situació de precarietat, persones amb mobilitat reduïda, desnodrides, amb esgotament físic, casos d'intoxicació etílica així com aquells que practiquen esports a l'aire lliure en zones fredes i el grup d'alpinistes, muntanyencs, caçadors i semblants.

Entre els consells de què fer els dies freds destaquen el d'evitar les exposicions prolongades al fred i al vent, abrigar-se bé amb especial atenció al cap, coll, peus i mans, procurar romandre sec, prendre menjars calents i parar atenció amb les estufes de gas i de llenya per a evitar riscos d'incendi o d'intoxicació per monòxid de carboni.

Tota esta informació està a disposició dels ciutadans en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat http://www.sp.san.gva.es/frio/  o a través de l'enllaç habilitat en la web de l'Ajuntament de Xàbia: www.ajxabia.com