Nombroses persones se sumen als mercats solidaris del col·lectiu de hispanòfils i la protectora d'animals

30 nov 2010 L'alcalde i la regidora de Relacions Internacionals destaquen la important tasca social que fan les dues associacions

L'associació Inter Sociedad Vecinos Hispanófilos (ISVH) i l'Associació Protectora d'Animals de Sant Antoni (Apasa) de Xàbia han celebrat aquest cap de setmana els seus tradicionals mercats de Nadal per a recaptar fons per a causes benèfiques. Unes iniciatives solidàries a les quals cada vegada se sumen més persones i que mobilitzen sempre a veïns de nombroses nacionalitats diferents.

Més de 40 estands amb productes típics de nadal es van convertir en embolcall de luxe del "Christmas Market", celebrat el diumenge per part del col·lectiu d'hispanòfils de Balcón al Mar. Amb la venda dels seus productes, l'associació, que presideix Mike Andrews i la secretària de la qual és Christel Förster, va aconseguir recaptar 1.000 euros que destinaran a alguna obra de caritat, encara per determinar.

Per la seva banda, l'alcalde, Eduardo Monfort, i l'edil de Relacions Internacionals, Doris Courcelles, qui van estar recolzant-los en aquesta acció benèfica, van destacar la important labor social que realitza aquesta associació que aglutina, a nombrosos veïns que, “de manera desinteressada col·laboren i ajuden als seus conciutadans sense esperar res a canvi, constituint un magnífic exemple d'integració i solidaritat”, van subratllar Monfort i Courcelles.

D'altra banda, el dissabte va tindre lloc el mercadillo de la protectora d'animals, els voluntaris dels quals van preparar per a l'ocasió una gran varietat de menjars típics i postres casolanes que venien per a recaptar diners per a les fins socials d'aquesta associació sense ànim de lucre. Encara que el cel amenaçava pluja, van ser moltes les persones, entre elles la regidora de Relacions Internacionals, que es van acostar a les instal·lacions de la gossera municipal per a col·laborar en aquesta causa solidària.

Col·laboració per part de l'Ajuntament

Conscient de la important tasca social que realitza Apasa, l'Ajuntament de Xàbia destina una subvenció que es renova cada any a través d'un conveni de col·laboració, signat recentment entre l'alcalde, Eduardo Monfort, i la presidenta de l'associació, Anita Elvira Lutz. L'acord suposa una aportació municipal de 45.887 euros amb la finalitat de cuidar dels animals. Una tasca qualificada per l'alcalde "d'imprescindible i molt important”, ja que entre els objectius d'aquesta col·laboració destaca la protecció dels animals domèstics i l'acollida dels animals sense llar. Per part del consistori, ja s'ha efectuat el pagament, segons ho establix el conveni, del 75% de la subvenció. Així ho ha confirmat el primer edil, Eduardo Monfort, qui reitera el seu agraïment a tots els voluntaris que dediquen temps i esforç a la cura dels animals.