Els músics de Xàbia festegen a Santa Cecilia

26 nov 2010 La banda ha incorporat aquest any cinc músics que actuaran demà en l'emblemàtic concert que oferix l'agrupació en honor a la seva patrona

El Centre Artístic Musical de Xàbia celebra la festivitat de la seva patrona, Santa Cecília. Demà, a les 22 hores i en l'església de Sant Bertomeu, els músics celebraran l'emblemàtic concert en honor a la seva patrona. Una actuació a càrrec de la Banda Jove i de la Banda de Música que tancarà un programa replet d'actes.

El primer va ser el tradicional sopar de gal·la que cada any congrega a la gran família musical en un conegut restaurant de la localitat. Durant la celebració, a la qual també es van sumar l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, i la regidora de Cultura, Francesca Gil, el president de l'agrupació musical, Manolo Berenguer, li va imposar la banda a la xiqueta que amb un any de vida s'ha convertit en la primera “musa” del Centre Artístic Musical de Xàbia, Inés Cardona Ferrer, a qui la xiqueta Llúcia Buigues Pineda prendrà el relleu en el càrrec el pròxim any.

Un altre dels actes centrals d'aquesta commemoració és la cercavila de recollida de la musa i els nous músics que s'han incorporat aquest any a la banda. Marc Ros Codina i Óscar Rosa Cruanyes, ambdós a la percussió, Andrea Gómez Vallés, amb el clarinet, i Álex Llorca Llinares i Lucas Estephen Arnold, els dos amb el saxofó alt, són els nous membres d'aquesta agrupació que aglutina ja a més de 80 músics.

Després de recollir a les noves incorporacions, dissabte passat, 20 de novembre, es va celebrar una missa en honor a Santa Cecília i un sopar popular en el Surco. El calendari commemoratiu també ha inclòs actuacions com la del grup de clarinets “*Ad Libitum” o el concert ofert pel grup de metall del Centre Artístic Musical.