Xàbia segueix endavant amb totes la vies legals per a anul·lar el cadastre

26 nov 2010 -

L'Ajuntament de Xàbia està exercitant totes les vies legals per a aconseguir l'anul·lació de la ponència dels valors cadastrals. Així ho ha destacat l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, qui ha reiterat que en aquesta línia contínua treballant el consistori que manté obert, a falta de resolució, el recurs de cassació que va interposar davant el Tribunal Suprem.

Ahir, durant la sessió ordinària del ple, el primer edil va fer una explicació detallada de tot el procés jurídic seguit des de l'inici per a assolir que es declare nul·la la ponència de valors aprovada en el 2005. L'advocat especialista que defensa els interessos del municipi, Juan Martín Queralt, va elaborar un detallat informe a petició del primer edil per a donar compte a la Corporació i a l'opinió pública sobre la situació processal fins a dia d'avui.

Tal com va recordar Monfort, el consistori està a l'espera que el Tribunal Suprem es pronuncie respecte al recurs interposat per l'ajuntament contra la sentència dictada per l'Audiència Nacional al ser contradictòria a la del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana que, al desembre de 2007, fallava a favor del municipi declarant nuls els 354 valors cadastrals, corresponents als immobles urbans del consistori, “per ser nul·la la ponència de valors”.

Amb tot, la Direcció General del Cadastre segueix aplicant en el municipi la ponència que està vigent des del 2005 sense que l'ajuntament puga fer res fins que el Tribunal Suprem es pronuncie referent a això perquè és el Cadastre l'organisme que elabora el padró de l'IBI perquè el consistori procedisca al seu cobrament.

No obstant això, des de l'administració local se segueix endavant amb tot el procediment jurídic-administratiu per a assolir que es declari nul·la la ponència de valors de tots els béns immobles urbans de Xàbia i es procedisca, igualment, a una nova revisió cadastral que “s'ajuste a la realitat i a les veritables condicions de mercat”, ha subratllat Monfort, qui va reiterar la seva perseverança de vetllar pels interessos generals de Xàbia.