Xàbia es manifesta en contra de la violència masclista

25 nov 2010 Es un dels actes organitzats per la regidoria de la Igualtat per commemorar el Dia internacional en contra de la violència cap a les dones

Avui, 25 de novembre, Xàbia ha manifestat la seva denúncia i rebuig més rotund a qualsevol tipus de violència cap a la dona. Prop de 200 persones, en la seva majoria joves, s'han concentrat aquest matí en la plaça del nou Conservatori de Música en un dels actes organitzats per la regidoria de la Igualtat amb motiu del Dia internacional contra la violència de gènere.

Durant la concentració, presidida per l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, l'edil de la Igualtat, Francesca Gil, i diversos membres de la Corporació, les joves Mari Ángeles i Sara, alumnes dels instituts de secundària, i Pepa Guardiola, en representació de la Xarxa de Dones de la Marina Alta, han llegit sengles manifestos contra la violència de gènere per a reivindicar “cap agressió més, cap maltractador al carrer i no a la violència masclista”. Amb aquestes paraules ha conclòs la declaració de la Xarxa de Dones.

Però abans, la jornada s'ha iniciat amb la representació teatral de "L'infern de Marta”, una obra de la companyia La Dependent que reflecteix amb total realisme l'infern que viu una jove cega d'amor pel seu maltractador. A aquesta primera sessió han assistit els alumnes d'ESO i aquesta nit, a les 21 hores, es repeteix per al públic en general. Tindrà lloc, igualment, al saló d'actes del Conservatori.

Els actes conclouran el dimarts, 30 de novembre, amb la celebració en la Biblioteca Pública Municipal d'un aplec entre dones i homes. Serà a les 21 hores i l'objecte és denunciar una vegada més la violència de gènere.