Les Jornades sobre l'educació en la família aborden com s'afronta la mort

24 nov 2010 Les jornades, organitzades per el departament de Serveis Socials, analitzen la realitat familiar des de diferents perspectives.

"Educar en la vida, educar en la mort”. És el tema que s'aborda aquesta setmana en les Jornades sobre l'educació en la família que se celebren a Xàbia. Tallers i interessants xerrades impartides per especialistes se succeïxen durant tot aquest mes a través d'aquesta novedosa iniciativa organitzada per la regidoria de Serveis Socials, que dirigeix Juan Moragues, per a reflexionar sobre les noves realitats en l'entorn familiar.

La infància, l'adolescència, les noves situacions i altres aspectes importants de l'àmbit familiar són els temes que s'analitzen en aquest cicle de tallers i conferències que estan tenint molt èxit. El qual està ara en procés de reflexió és el de la mort i com és tractada en la família. És el que es va abordar, sense tabús i amb tota naturalitat, ahir en la conferència a càrrec de Pepa Signes, psicòloga de l'Associació Carena (associació per al suport i ajuda en el tractament del càncer i altres malalties greus).

A més, durant aquesta setmana s'imparteix un taller en els centres educatius del municipi en el qual es parla sobre com es viu la mort en les diferents cultures i quins són els ritus que empren per a acomiadar a un ésser benvolgut.

La pròxima activitat serà la Jornada de Cultura Urbana que tindrà lloc dissabte que ve, 27 de novembre, en el Skate Park de l'Arenal. A les 10 hores haurà una exhibició de graffiti amb la participació dels guanyadors del concurs del millor esbós. A la tarda, a les 17 hores, haurà una exhibició de break i a continuació, sobre les sis, donaran començament els concerts de hip-hop. A més, al llarg de tot el dia, haurà una exhibició de BMX i música amb DJ'S. La coordinació correrà a càrrec d'Oskar Design amb la col·laboració del Monduber Spray Color.

El dimarts, dia 30, les jornades arribaran a la seva fi amb l'última de les conferències en la qual el psicòleg clínic i psicoanalista José Ramón Ubieto explicarà “per què no obeïxen els adolescents?”. La xerrada tindrà lloc, a les 19 hores, en l'IES Nombre 1

La regidoria de Serveis Socials ha contat amb la col·laboració dels instituts de secundària de la localitat i amb el finançament del Fons Estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local per a celebrar aquestes jornades.