Cultura anima a inscriure's en el Voluntariat pel Valencià

23 nov 2010 El nou curs arranca ja amb 15 parelles lingüístiques

No es necessita ni títol ni cap preparació acadèmica. Només saber “parlar en valencià” i voler contribuir a la difusió de la llengua i la cultura valencianes. La regidoria de Cultura, a través del departament de Normalització Lingüística, ha posat en marxa un any més el Voluntariat pel Valencià. Un programa que posa en contacte a persones que volen aprendre el valencià amb voluntaris disposats a practicar amb ells.
 
Auestes trobades en què els participants queden per a conservar almenys una vegada per setmana deriven en amistats que perduren al llarg del temps i que faciliten, “una integració molt més profunda”, ha destacat la regidora de Cultura, Francesca Gil. De fet, segons hi ha assenyalat, l'experiència de tots estos anys “ens demostra que és una activitat molt recomanable i positiva ja que els aprenents a més de soltar-se a parlar en valencià establixen, en la majoria dels casos, uns forts vincles d'amistat amb els seus “professors”, relació que els permet conéixer millor la nostra cultura, costums i història”, hi ha assenyalat Gil.

A més, igual que en les anteriors edicions, este programa, que complix el seu quint any, inclou excursions de caràcter cultural i altres activitats que servixen de trobada entre els voluntaris i els seus alumnes.

Per a este nou curs que ja ha començat hi ha apuntades 15 parelles lingüístiques. Però el període d'inscripció Roman sempre obert lloc, que encara que el programa dura en principi unes deu setmanes, els participants normalment continuen quedant.

L'última iniciativa per a informar i promoure este programa va tindre lloc dijous passat durant la celebració del mercat ambulant. Dos animadors amb xanques acompanyades de la música d'una dolçaina i tabalet anaven distribuint fullets informatius en diversos idiomes per a captar a més voluntaris i interessats a aprendre el valencià. Un altre objectiu previst que tenen els membres del Voluntariat pel Valencià és el potenciar la secció en valencià de la Biblioteca Pública Municipal.

Els que vullguen inscriure's poden fer-lo en la Casa de Cultura de Xàbia (telèfon: 96 579 43 44).