La taxa de delinqüència a Xàbia contínua a la baixa

23 nov 2010 L'alcalde i la subdelegada del Govern han signat el Pla Local de Seguretat

Xàbia ha celebrat aquest matí la Junta Local de Seguretat. Una reunió entre els comandaments de la Guàrdia Civil i Policia Local que ha estat presidida per l'alcalde, Eduardo Monfort, la subdelegada del Govern a Alacant, Encarna Linares, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Carlos Generoso, i que ha culminat amb l'aprovació i signatura del Pla Local de Seguretat per al municipi xabienc.

Ara, amb aquest document han quedat plasmades per escrit les pautes de col·laboració i coordinació entre la Guàrdia Civil i la Policia Local en l'àmbit de la seguretat ciutadana, segons ha explicat la subdelegada del Govern. Així, queden recollits plans tan importants com el de Resposta Policial al Consum i Tràfic de drogues en l'entorn escolar i en zones d'oci, un pla que ja s'aplica en el municipi i que busca vetllar per la salut i seguretat dels joves. Així mateix, s'ha signat el protocol de col·laboració per a protegir a les dones víctimes de violència de gènere.

Aquest pla, es tracta “d'un pas més en el treball conjunt en pro de la seguretat i el benestar dels ciutadans de Xàbia”, segons ha destacat l'alcalde, Eduardo Monfort, per a qui "la col·laboració i la coordinació entre la Guàrdia Civil i la Policia Local són essencials pel que fa a la seguretat ciutadana”, ha afegit el primer edil.

Per la seva banda, la subdelegada del Govern a Alacant ha destacat que “les dades indiquen que la coordinació i la col·laboració entre la Policia Local i la Guàrdia Civil està donant bons resultats i que el Pla Local de Seguretat va a aprofundir en aquesta coordinació per a optimitzar els recursos”

Així, en els deu primers mesos de l'any, de gener a octubre, els delictes en el municipi continuen en descens, amb un 18´1% menys que en el mateix període de l'any anterior. “Aquest descens és significatiu”, ha ressaltat Llinares, ja que es produïx després de baixades continuades en els últims anys. Ha recordat que en el període 2003-2009 els delictes per mil habitants han descendit en la localitat en un 43´1%.

La subdelegada ha recalcat a més que els delictes que més alarma social generen han disminuït en un 18’92%, el de robatoris amb força, en un 18,95% els comesos contra el patrimoni i s'ha reduït el total contra les persones en un 26’15%.

A la vista d'aquestes dades “tan positives”, tant l'alcalde com la subdelegada del Govern han destacat que “Xàbia és un municipi segur i cal continuar treballant en la línia de la col·laboració i coordinació tal com es recull en el Pla Local de Seguretat, per a optimitzar els recursos en l'aplicació dels diferents plans i actuacions que es porten a terme i dirigits a garantir la seguretat”.