Defensa personal i noves estratègies per a combatre la violència de gènere

17 nov 2010 La Regidoria de la Igualtat programa actes dirigits a adolescents i adults amb motiu del 25 de novembre

La regidora de la Igualtat, Francesca Gil, ha presentat este matí els actes convocats amb motiu del Dia contra la Violència de Gènere, que té lloc cada any el 25 de novembre. Segons la responsable de l’àrea “necessitem més recursos i noves estratègies per fer front a la problemàtica de gènere”.
El 22 de novembre s’emetrà un programa especial en Ràdio Marina Alta en què participaran professionals de l’Ajuntament i també de la Conselleria de Benestar Social que treballen en l’àmbit de la Igualtat. L’endemà, dimarts 23, es projectarà al Saló d’Actes de la Casa de Cultura la pel·lícula “Él”, de Luis Buñuel en què s’aborda la temàtica de l’enamorament i la gelosia.

El 25 de novembre a les 12 hores (només per alumnes d’ESO) i a les 21h (públic en general) es representarà al Salò d’Actes del Conservatori Professional l’obra “L’infern de Marta” de la mà de la companyia La Dependent. Segons ha explicat la regidora Francesca Gil “la representació del llibre de Pasqual Alapont va adreçada als adolescents però també és molt didàctica pels seus pares”. El mateix dia, a la plaça del Conservatori, sobre les 13:30 hores, s’ha convocat una concentració i lectura de manifestos contra la violència de gènere.

Finalment, el dia 30 de novembre a les19 hores tindrà lloc a la Biblioteca Pública un encontre de dones i homes per a denunciar la violència de gènere.

Tècniques bàsiques però eficaces

Així mateix, Antonio Collado, responsable de la secció de judo del Club Do Ichiro de Xàbia, ha detallat en que consistirà el taller de defensa personal per a dones. “Hi poden participar totes les dones que vulguen ja que no requereix una preparació física important” i amb el taller “aprendran tècniques bàsiques però molt eficaces per a defensar-se de qualsevol atac no sols en l’ambit de la parella sinó en tots els espais de la vida quotidiana”. El taller se celebrarà a l’IES núm.1 els dimarts i els dijous de 20 a 21h per bé que es pot estudiar fer sessions matinals en cas que hi haja demanda.

Finalment, la tècnica de la Igualtat, María Eugenia Bolufer, ha informat que enguany el programa dirigit a alumnes d’institut serà “Encarar l’amor amb els ulls oberts” i es basarà en reconéixer els primers símptomes violents que poden aparèixer en les primeres parelles.