Xàbia acull la inauguració del curs de la UNED

12 nov 2010 l nombre de matriculats supera ja els 2.000

Xàbia va acollir ahir la inauguració del curs acadèmic 2010/2011 del centre associat de la UNED a Dénia i que té extensió en el municipi xabienc i a Benidorm. L'acte, presidit pel president de la Diputació d'Alacant i del Patronat de la UNED, José Joaquín Ripoll, l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, i el director del centre associat, Carlos Torres, va congregar en la Casa de Cultura a alumnes, professors i a una gran representació d'autoritats locals i provincials. Entre elles, la regidora d'Educació de Xàbia, Filo Giner, l'alcaldessa de Dénia, Ana Kringe, i el diputat de Cultura, Pedro Romero, entre uns altres.

Pepa Guardiola, mestra de Xàbia i reconeguda escriptora, va ser l'encarregada de pronunciar la Lliçó Magistral amb una exhaustiva i interessant ponència sobre la narrativa valenciana actual. Abans, el coordinador de l'extensió universitària de Xàbia, Paco Reus, va detallar la trajectòria de l'autora guardonada amb importants premis literaris i defensora de la cultura i la llengua valencianes.

El director del centre associat, Carlos Torres, va destacar l'augment significatiu en el nombre d'alumnes que, sense estar les matrícules tancades, ja supera els 2.000. Durant la seva intervenció, Torres va destacar “la important funció social, educativa i cultural que desenvolupa la UNED en la nostra societat”.

Una idea en la qual va coincidir l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, que es va mostrar convençut que l'educació i la formació “són fonamentals per a una societat lliure i democràtica”. El primer edil va reiterar el seu suport i l'aposta de l'Ajuntament de Xàbia per dedicar esforços a aquesta labor formativa que desenvolupa la UNED perquè el nombre creixent d'alumnes “puga formar-se i cursar els seus estudis”, va destacar Monfort, qui va donar les gràcies per haver triat a Xàbia per a inaugurar el curs.

L'acte va concloure amb l'actuació del Cor Internacional de la UNED, dirigit per Clara Sarkadi.