Xàbia plantarà vegetació autòctona als espais ajardinats públics

08 nov 2010 L'Ajuntament i la Fundació Enrique Montoliu signen un conveni de col·laboració per a l'ús de plantes mediterrànies que possibilitarà un estalvi aigua molt important

L'Ajuntament de Xàbia plantarà vegetació autòctona als jardins públics, rodones i zones verdes i, d'aquesta forma, aconseguirà un estalvi important en el consum d'aigua. Aquesta és una de les conclusiones dels acords contemplats en el conveni de col·laboració que ha signat el Consistori xabienc amb la Fundació Enrique Montoliu (Fundem). Divendres passat aquest conveni va ser rubricat per part de l'alcalde, Eduardo Monfort, i el president de Fundem, Enrique Montoliu.
El conveni no comporta cap obligació econòmica per a les parts. A grans trets, s'ha acordat que Fundem “es compromet a assessorar de format desinteressada l'Ajuntament de Xàbia en la tasca de projectar amb vegetació autòctona zones verdes, espais ajardinats i altres indrets que siguen de propietat municipal”. Per la seua banda, el Consistori “col·laborarà institucionalment en totes aquelles iniciatives relacionades amb la millora i conservació de l'espai natural i difondrà les característiques i utilitats de les tasques de conservació que porte endavant la fundació”.
La Fundació Enrique Montoliu és l'entitat valenciana de referència en la protecció de la flora i fauna mediterrànies. Fundem compta amb un espai, el Jardí de l'Albarda a Pedreguer, en que pràcticament tota la vegetació és autòctona. Aquest jardí destaca per l'optimizació del seu manteniment i el gran estalvi en aigua ja que la vegetació autòctona està totalment adaptada i consumeix molts pocs recursos.

Medi ambient més sostenible
L'alcalde va explicar que “amb aquest conveni demostrem la sensibilitat que tenim cap a la conservació dels nostres espais perquè al marge del consum d'aigua i el manteniment, que és molt important, si aconseguim frenar la proliferació de plantes invasores tindrem un medi ambient més sostenible”.
Per la seua banda, el president de Fundem, Enrique Montoliu, va qualificar el govern municipal de Xàbia de “valent” i va defensar que “tots els ajuntaments haurien d'anar en la mateixa línia perquè aquests acords per a l'ús de vegetació autòctona afavoreixen el medi ambient i també l'eficiència de l'administració”.