Xàbia analitza les noves realitats de la família amb xerrades d'experts i tallers per a joves i majors

05 nov 2010 La Regidoria de Benestar Social organitza durant tot el mes de novembre unes jornades a vessar d'iniciatives dedicades a estudiar les situacions familiars noves

Despús-ahir dimecres 3 de novembre va començar el cicle de xerrades i tallers “Família? Noves realitats, noves reflexions”. Unes jornades sobre l'educació en la família, la infància, l'adolescència i les noves realitats en el nucli familiar organitzades per la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Xàbia, que dirigeix Juan Moragues, amb la col·laboració dels I.E.S. Antoni Llidó i Número 1 i el finançament del Fons Estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat locals. La xerrada inaugural va abordar “La separació dels pares: solució o problema?” i va estar a càrrec de Mar Cortina, doctora en Ciències de l'Educació i Psicopedagoga. A més, durant tota esta setmana en els col·legis s'estan realitzant tallers i contacontes amb la temàtica de les separacions en el nucli familiar.

Les jornades continuaran el dimarts 9 de novembre amb la xerrada “Família: noves formes?”, de la mà del psicoanalista i psicòleg clínic, Enric Berenguer. Una setmana després, el 16 de novembre, s'abordarà “La primera infància i la primera educació. N'hi ha prou amb estimar?”, a càrrec de Vicenç Amaiz Sancho, director de l'Equip d'atenció primerenca de Menorca i assesor extern del Ministeri d'Educació. La xerrada següent se celebrarà el dimarts 23 de novembre i portarà per títol “Educar en la vida, educar en la mort. Com tractem la mort en la família”. S'encarregarà Pepa Signes, psicòloga de l'Associació Carena (associació per al suport i ajuda en el tractament del càncer i altres malalties greus). L'última de les xerrades serà el dimarts 30 de novembre i en ella el psicòleg clínic i psicoanalista José Ramón Ubieto explicarà “Per què no obeeixen els adolescents?”. Totes les xerrades tindran lloc a l'IES nº1 a les 19 hores.

A més, els dies 10 i 17 de novembre de 16 a 17:30 hores i de 18 a 19:30 s'han organitzat uns tallers “Pels bons tractes” que estaran coordinats per Isabel Cercenado, Lluïsa Cifre i Carme Navarro, membres del Col·lectiu pels bons tractes de Ca Revolta (València).

El dia 14 serà el torn d'una jornada lúdica amb jocs cooperatius i parc infantil perquè els pares i les mares puguen gaudir amb els fills i filles de diferents activitats d'oci. El lloc escollit és la plaça del Centre Social i l'horari de 10 a 13 hores.

Així mateix, al llarg de la setmana del 22 al 26 de novembre en els col·legis de Xàbia s'impartiran tallers sobre “Educar en vida, educar en la mort. La mort a les diferents cultures”.
El cicle acabarà amb una Jornada de cultura urbana que tindrà lloc el dissabte 27 de novembre al Skate Park de l'Arenal. A les 10 hores hi haurà una exhibició de graffitti amb la participació dels guanyadors del concurs al millor esbós. A les 17h exhibició de break. A les 18h concerts de hip-hop. A més, al llarg de tot el dia hi haurà una exhibició de BMX i música amb DJ'S. La coordinació correrà a càrrec d'Oskar Design amb la col·laboració del Monduber Spray Color.