La Plaça de l'Energia de la CAM fa parada a Xàbia

03 nov 2010 Els alumnes dels col·legis xabiencs aprendran durant tres dies com fer ús eficients dels recursos energètics

Hui dimecres els escolars de diversos col·legis de Xàbia han visitat “La Plaça de l'Energia”, un projecte l'Obra Social de la CAM. Tres grans carpes unflables han sigut instal·lades a l'aparcament de l'avinguda de Palmela i en elles els alumnes -especialment els de segon i tercer cicle de Primària- coneixeran durant tres dies el món de l'energia, els seus usos i conseqüències així com els hàbits i valors de racionalització, estalvi i eficiència energètica.
L'exposició es divideix en tres carpes en cadascuna de les quals es treballa per part de monitors un àmbit de l'energia. En el primer, Aprenc, s'explica l'evolució de l'energia al llarg de la història i la depedència que se'n té en l'actualitat. En el segon, Experimente, s'analitzen les fonts diferents d'on prové l'energia que utilitzem. I en el tercer, M'endolle, es treballa amb els participants sobre com estalviar energia i recursos.
A l'obertura de la instal·lació didàctica han assistit l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, les regidores de Serveis i Medi Ambient i Educació, Doris Courcelles i Filo Giner, així com el director de la sucursal de la CAM situada a la plaça de Celestino Pons, Vicent Català.