Els col·legis de Xàbia coneixen l'Ecoparc

03 nov 2010 Les visites s'emmarquen en una campanya de foment del reciclatge que du a terme la Regidoria de Serveis i Medi Ambient

Escolars de diferents col·legis de Xàbia han visitat este matí l'Ecoparc. Estes visites s'inclouen en la campanya de conscienciació que porta endavant la Regidoria de Serveis i Medi Ambiente de l'Ajuntament de Xàbia. La regidora de l'àrea, Doris Courcelles, també ha acudit a la instal·lació per veure de prop com els més menuts aprenen les diverses categories de reciclatge. En este sentit, la regidora ha explicat que “volem que els escolars tinguen consciència de que han de separar el fem i també pretenem que ho expliquen als seus pares”. Abans de les visites, els alumnes ja havien assistit a xarrades sobre la importància de separar el fem i la possibilitat de abocar les deixalles al nou Ecoparc.

Així mateix, l'edil Doris Courcelles ha volgut aprofitar l'ocasió per recordar que en els Punt Verd es poden dipositar selectivament els residus diaris si bé ha posat l'accent en els beneficis que comporta l'ús de l'Ecoparc. En aquest sentit, la regidora ha explicat que l'Ecoparc “és el lloc indicat per dipositar, per exemple, envasos tòxics, vidres plans o escombreries de particulars”. Així mateix, el municipi disposa d'un servei de recollida gratuïta de trastos telefonant al telèfon 900 102 149 de l'empresa Cespa S.A.

Amb les noves instal·lacions, millora del servei (l'Ecoparc, els Punt Verd, els nous contenidors) i la col·laboració dels ciutadans “estem aconseguint unes xifres magnífiques pel que respecta al reciclatge”, ha destacat la regidora. Xàbia ha obtingut un 20,5% en recollida selectiva, una dada molt positiva en el sentit, que la Unió Europea situa en el 25% el màxim possible de reciclatge en una ciutat. Dins del 20,5%, destaquen un 8'5% en paper, el mateix percentatge en vidre i 3,6% en envasos. I es pot esmentar que encara que la crisi ha reduït la producció de residus a Xàbia com a conseqüència d'una baixada general en el consum, ha augmentat el reciclatge respecte als anys anteriors.