Xàbia aposta per la integració dels residents europeus

02 nov 2010 La regidora Doris Courcelles explica en una jornada la necessitat de que totes les cultures s'ajuden entre elles

La regidora de Relacions amb els Estrangers de l'Ajuntament de Xàbia, Doris Courcelles, va participar la setmana passada en la jornada “Diàlegs d'europeus alacantins” organitzada per la Diputació d'Alacant. Un esdeveniment dedicat a promoure el vot del residents europeus en les eleccions municipals de 2011 així com la necessitat de que aquests nouvinguts s'empadronen. A hores d'ara, el percentatge d'estrangers (persones nascudes fora de l'Estat espanyol) que viuen a Xàbia és del 56% i la majoria són residents europeus.
La regidora Doris Courcelles, belga de naixement però establerta a Xàbia des de fa molts anys i representant per Bloc-Centristes a l'Ajuntament des de 2008, va explicar el seu cas per a defensar la integració i la necessitat de conéixer els idiomes que es parlen en el poble d'acollida, Xàbia en aquest cas. També va posar l'accent en que totes les societats han de beure de les cultures que arriben, perquè suposa un benefici en el conjunt, segons Courcelles, qui va dir que “la integració no pot ser de sentit únic”.
Per a la regidora de Xàbia, qui va assisir a la jornada acompanyada de la regidora de Participació Ciutadana, Josepa Chorro, la importància de que la gent s'empadrone ve marcada pel fet que serveis bàsics, com la Policia i Correus, estan distribuïts en relació al nombre d'habitants així la subvenció molt important que es rep anualment de l'estat. En aquest sentit, la també regidora de Serveis i Medi Ambient ha volgut recordar que al Registre de l'Ajuntament està disponible tota la informació necessària per a l'empadronament, per cert en sis idiomes (valencià, castellà, anglés, alemany, francés i holandés).