El rescat dels aparcaments faria molt més econòmics els estacionaments

28 oct 2010 L'alcalde defensa que la majoria del poble vol que els parkings siguen municipals i diu que l'Ajuntament només pagaria el cost de l'obra

L'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, ha declarat este matí que el rescat dels dos aparcaments tindria com a primera i gran repercussió que “el cost d'estacionament serà molt més econòmic pels usuaris en general i també pels residents del Centre Històric”.
La decisió de manprende el rescat de la concessió suposa arribar a un acord amb l'empresa titular, Ecisa. Per això, si la majoria dels grups polítics amb representació a l'Ajuntament decideixen seguir esta via, el Consistori demanarà una taxació independent del preu dels aparcaments. No obstant, Monfort ja ha avançat que “nosaltres hem comptabilitzat que a l'empresa les instal·lacions li han costat poc més de 14 milions d'euros” afegint que “per la qual cosa volem el preu que li coste a les arques municipals estiga al voltant dels 13 milions”.
Sobre si l'empresa està disposada a pactar, l'alcalde ha explicat que “no tenim cap classe d'acord amb Ecisa però li hem demanat quina quantitat voldrien pel rescat i ens ha contestat que més de 19 milions”. Si els partits recolzen el rescat, caldrà obrir una negociació per arribar a un consens entre l'Ajuntament i l'empresa. “Amb l'acord, evitaríem reclamacions de danys i perjudicis, reequilibris,...”, ha detallat el president de la corporació.

Rebuig social
En cas de que l'acord arribe a bon terme els aparcaments passarien a ser municipals i l'explotació la faria el propi Ajuntament, ha assenyalat Monfort. Per a ell, la decisió del rescat ve motivada perquè “entenc que hi ha un rebuig social a unes instal·lacions que estan en mans privades i la majoria del poble vol que siguen municipals” a més de que “els estudis tècnics que s'han realitzat per part de l'Associació de Comerciants del Centre Històric també aposten per la municipalització dels aparcaments per a revitalitzar la zona”.
Per previndre un possible acord sobre el rescat, en el plenari d'esta nit es presentarà una modificació de crèdit a fi de propiciar la possibilitat de demanar en el futur un préstec de 12 milions d'euros per pagar els aparcaments. L'1,2 milions restant del preu que considera l'Ajuntament s'abonaria amb unes parcel·les municipals ubicades al Rafalet.