Nombrosos veïns es donen cita en la Trobada de Participació Intercultural

25 oct 2010 -

Afavorir la convivència entre les nombroses nacionalitats que residixen a Xàbia. Amb este objectiu l'Assemblea Local de Creu Roja amb la col·laboració de la regidoria d'Interculturalitat va celebrar el divendres en la Casa de Cultura la tercera Trobada de Participació Intercultural. Una jornada en què es van donar cita nombrosos veïns de distintes nacionalitats i edats, i que ha sigut qualificada com un èxit per part de la presidenta de la ONG a Xàbia, Toñi Sebastiá, i l'edil d'Interculturalitat, Doris Courcelles.

I és que, tenint en compte l'ampli ventall de nacionalitats que conviuen a Xàbia, - en l'actualitat són més de 80- , este tipus d'iniciatives que es convertixen en un punt per a la participació, reflexió i diàleg, i que “ens ensenyen a compartir experiències i a entendre'ns per a aconseguir una millor convivència i una major integració social entre tots els ciutadans”, han destacat tant Sebastiá com Courcelles.

Entre les activitats emmarcades en esta trobada ha destacat la bona acollida que ha tingut el concurs de contes interculturals. A través d'este certamen, organitzat per segon any per Creu Roja i el departament municipal, els 50 participants han reflectit per escrit la interculturalitat que caracteritza al municipi.

Els premis del concurs, obsequi de comerços del Centre Històric, van ser entregats durant la jornada en un acte dirigit per la presidenta de Creu Roja a Xàbia, Toñi Sebastiá, i que va comptar amb la presència de l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, l'edil d'Interculturalitat, Doris Courcelles, i Pepa Guardiola i Paco Reus, membres del jurat.

En la modalitat de 8 a 12 anys, es van portar el primer premi les bessones Claudia i Andrea Shöniger Tiburcio pel seu conte “L'estrela de l'amistat “. Laura Bolufer Mata, amb el seu relat “Més enllà d'Occident”, va ser la guardonada en la categoria dels adolescents fins a 16 anys i dels participants majors de 17 anys, Isabel Bento Bilbao va ser la guanyadora amb la seua obra “La cova dels mil mons”.

Però abans, a les cinc de la vesprada, la jornada va arrancar amb les activitats dirigides als xicotets, entres les que va haver-hi jocs i un taller educatiu de la ONG Humana en què els xiquets van aprendre a elaborar titelles amb materials reciclats.

Un altre dels actes centrals de la trobada va ser la taula de participació en què ciutadans de distintes nacionalitats van explicar davant d'un nombrós públic l'enriquidora experiència que els ha aportat el Taller de Cuina Intercultural posat en marxa per Creu Roja a Xàbia. Un projecte que s'ha convertit en un punt de encontre en què a més de gastronomia s'han compartit costums, estils de vida i cultura entre els participants creant-se, inclús, entre ells uns forts llaços d'amistat i solidaritat.

I finalment, l'espectacle musical dels grups “Acostament a la Música dels Andes” i “Danses colombianes de Xàbia“ va clausurar el III Trobada de Participació Intercultural que va arribar al seu punt final amb una degustació gastronòmica.